Îndemnul lui Kovesi pentru magistrați, după votul din COREPER

Inquam Photos / Octav Ganea

Laura Codruța Kovesi a declarat pentru G4Media.ro că așteaptă finalizarea procedurii și decizia oficială după votul din COREPER (reprezentanții statelor membre în Consiliul UE).

Kovesi a precizat că votul de azi este o recunoaștere a activității depuse de întreg sistemul românesc de justiție.

„Voi aștepta finalizarea procedurii și decizia oficială. Cu privire la votul de astăzi cred că este o recunoaștere a activității depuse de întreg sistemul românesc de justiție și, în egală măsură, o reușită a tuturor românilor care în ultimii ani au susținut lupta anticorupție și au apărat statul de drept. Sper ca aceste voturi să reprezinte pentru toți magistrații judecători și procurori o motivare să continue lupta anticorupție, să apere independența justiției și să fie un semn că în ciuda tuturor obstacolelor, profesionalismul și consecvența sunt cele mai importante pentru a reuși”, a declarat Kovesi pentru G4Media.ro.

„O astfel de reușită, dacă se va finaliza, va fi un semnal că în ciuda tuturor obstacolelor profesionalismul și consecvența sunt cele mai importante pentru a reuși. Sunt optimistă că lucrurile vor merge într-o direcție bună. Dacă vorbim de susținerea României, pentru mine a fost foarte important că foarte mulți români m-au susținut și m-au încurajat”, a mai spus Kovesi.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european, cu 17 voturi pentru din 22.

CITIȚI ȘI: Ce atribuții va avea Kovesi în calitate de procuror-șef european

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here