INFO RUSIA | Petroliști vs feroviari / Anexarea pensionarilor / Gol de aer în strategia Aeroflot / Žižek, despre război / Șenile pe Centrul Saharov

Sursa: Centrul Saharov
  • Kommersant scrie că cele mai mari companii petroliere sunt îngrijorate de refuzurile tot mai mari ale Căilor Ferate Ruse de a accepta produse petroliere pentru transport în direcția est. Companiile se tem că dificultățile cu exportul le-ar putea afecta planurile de producție. Situația ar putea escalada după ce embargoul UE asupra produselor petroliere rusești intră în vigoare, în februarie, iar subvențiile pentru transportul combustibilului către est intră în vigoare din aprilie. Cu astfel de probleme s-au confruntat mai multe rafinării mari, printre care Omsk (Gazprom Neft), Kirișski (Surgutneftegaz), Orsk (Forteinvest), TANECO (Tatneft), precum și unitățile Bașneft (parte a Rosneft). Potrivit surselor Kommersant, „problema a fost ridicată în mod repetat pe lângă Ministerul Energiei și FAS (Serviciul Federal Antimonopol), dar nu există nicio decizie”. În contextul deficitului de capacitate de transport pe magistrala Baikal-Amur și linia Transsiberianului, Căile Ferate Ruse au fac un triaj al mărfurilor, prioritate având transportul celor cu valoare adăugată mare, al mărfurilor perisabile și al bunurilor destinate pieței interne ruse. Situația, în ceea ce privește gestionarea traficului feroviar în ansamblu, s-a deteriorat semnificativ, în special pe direcția Est, spune Mihail Burmistrov, de la Infoline-Analytics. „Căile Ferate Ruse anunțaseră o creștere a capacității de transport în poligonul Est, dar, aparent, nu au putut anticipa creșterea cererii de transport de produse petroliere spre porturile din Orientul Îndepărtat și astfel să pună la dispoziție resurse adecvate”, crede expertul. Potrivit acestuia, situația este complicată și de un deficit de vagoane-cisternă, de scăderea vitezei de deplasare, creșterea volumelor și a duratei timpului de staționare.

  • Regiunile ucrainene anexate ilegal la Rusia au 10 ani pentru a trece la vârsta de pensionare din Rusia, notează Vedomosti. Potrivit sursei citate, guvernul de la Moscova a pregătit un proiect de lege pe tema pensiilor în RPD, LPR, Zaporojie și Herson, documentul fiind examinat în ședința de guvern din 26 ianuarie, iar a doua zi de comisia tripartită rusă (guvern-angajatori-sindicate). E prevăzută păstrarea vârstei de pensionare pentru actualii pensionari (pragurile diferă de cele din Rusia). Pentru cetățenii care trebuie să se pensioneze între 1 martie 2023 și 31 decembrie 2032, se va stabili o perioadă de tranziție. Pentru a primi pensia, rezidenții noilor teritorii trebuie să fie cetățeni ai Federației Ruse, să locuiască permanent în RPD, LPR, Zaporojie și Herson, începând cu 30 septembrie 2022.

  • Potrivit noii strategii, pe fondul unei creșteri a flotei și a traficului în regiuni, cota Aeroflot ar trebui să ajungă în 2030 la 50%. Dar concurenții transportatorului subliniază că ritmul de producție a aeronavelor nu poare acoperi aceste nevoi, notează RBC. Traficul de pasageri al celui mai mare transportator aerian din Rusia, Grupul Aeroflot, ar trebui să crească cu 58,5% în 2030 față de 2022, la aproximativ 65 de milioane de persoane. Drept urmare, cota de piață a grupului ar trebui să ajungă la 50% față de actualul nivel de 38%. Planurile au fost anunțate de șeful grupului, Serghei Aleksandrovski. Grupul Aeroflot (la care 73,77% din acțiuni sunt deținute de stat) e alcătuit din Aeroflot, compania aeriană low-cost Pobeda și Rossiya. Noua strategie a fost aprobată de consiliul de administrație al companiei la sfârșitul lunii decembrie 2022. Versiunea anterioară a documentului, pregătită la apogeul pandemiei de COVID-19, în vara anului 2020, prevedea transportul a 130 de milioane de oameni până în 2028. Totodată, miza principală era la acea dată Pobeda, care trebuia să devină cea mai mare companie aeriană din Rusia. Aeroflot se așteaptă ca primul avion rusesc, din cele 339 de aeronave comandate toamna trecută, să îi fie livrat la sfârșitul anului 2023. Proiectul de investiții de leasing preferențial pentru un lot de 63 de nave destinat grupului a fost aprobat de premierul Mihail Mișustin pe 11 ianuarie. „Aeronavele interne de la primele livrări vor fi distribuite între Aeroflot și Rossiya”, afirm șeful Grupului Aeroflot. Compania nu a decis încă dacă aeronavele rusești vor asigura și flota Pobeda, care zboară exclusiv pe aparate Boeing (41 de bucăți). Dar există deficiențe legate de livrarea noilor avioane rusești către Aeroflot, după cum subliniază documentul guvernamental. Printre problemele semnalate: costuri ridicate de operare, resursă de proiectare insuficientă, număr limitat de personal calificat pentru construirea, operarea și întreținerea aeronavelor. Alte amenințări la adresa implementării proiectului, la care fac referire chiar autoritățile ruse, sunt timpii lungi de producție, restricții la furnizarea de componente străine, întârzieri în certificarea aeronavelor. Pentru a opera noile aeronave Superjet New, MS-21 și Tu-214, grupul va avea nevoie de aproximativ opt simulatoare de zbor complete. „Nu există încă termene-limită pentru livrarea simulatoarelor. Așteptăm. De obicei, simulatorul apare după avion, cam șase până la opt luni după livrare”, a comentat Aleksandrovski. În plus, Aeroflot are nevoie de aeronave Tu-214 cu echipaj de doi, iar nu de trei, așa cum este prevăzut acum în proiectul lor, spusese directorul anterior directorul grupului.

  • Slovenul Slavoj Žižek este unul dintre cei mai faimoși filosofi moderni de stânga. Constant și pasional, ia în vizor capitalismul modern și neoliberalismul. După declanșarea invaziei rusești din Ucraina, Žižek a afirmat că este incorect să abordăm acest război dintr-o poziție exclusiv pacifistă și le-a cerut țărilor occidentale să sporească livrările de arme către Kiev și să consolideze NATO. Aceasta, notează Meduza, nu este cea mai populară poziție în rândul intelectualilor de stânga occidentali, dintre care mulți simpatizează cu Putin sau consideră că „Occidentul este de vină” pentru acest conflict. Într-un interviu acordat Meduza, Žižek observă în Rusia o „redistribuire necontrolată a influenței” care „nu face decât să sporească pericolul”.  „O astfel de luptă pentru putere nu are nici măcar trăsăturile unui conflict instituționalizat, unde sunt, de exemplu, dreapta cu idei mai naționaliste, partidul liberal, stânga etc. În schimb, există ciocniri între oligarhi și grupuri de putere, care prezintă destul de deschis acest lucru în resursele lor media. Un exemplu perfect este [proprietarul Wagner PMC] Evgheni Prigojin, care îl atacă pe [ministrul rus al apărării] Serghei Şoigu și Ministerul Apărării”. Filosoful sloven mai constată că „la sfârșitul anilor 1980, când Iugoslavia a început să se destrame, Occidentul a făcut presiuni pentru a menține statul unit. Politicienii europeni și americani se temeau, și pe bună dreptate, că va izbucni un război din cauza prăbușirii. Acum asta s-a întâmplat cu fosta URSS, doar că cu 30 de ani întârziere. Da, bazele catastrofei se află în epoca Elțin. Spun asta cu toată simpatia pentru Elțin. A făcut aproape un miracol prevenind un război civil. Însă vlăstarii actualului autoritarism rus au apărut în 1993, în timpul bombardării Casei Albe”. Nu în ultimul rând, Žižek conchide că „Ucraina trebuie neapărat să supraviețuiască sub formă de stat independent. Pe termen lung, acest lucru va fi util și pentru Rusia”.

  • Guvernul de la Moscova a reziliat contractul de închiriere gratuită pentru spațiile Centrului Saharov, aflat în vigoare de peste 20 de ani. „Saharnița” – un spațiu din centrul Moscovei devenit familiar în rândul apărătorilor drepturilor omului – va înceta în curând să mai existe. „Toți suntem supuși unei represiuni foarte puternice”, afirmă președintele consiliului de administrație al centrului, Viaceslav Bahmin, într-o discuție cu Mediazona. Câteva din declarațiile acestuia, despre situația disperată în care se află Centrul Saharov: „Bineînțeles, pentru noi evacuarea a fost o surpriză, deși e de la sine înțeles că la noi trebuie să fii pregătit pentru orice. Dar nu existaseră semnale atât de speciale că s-ar întâmpla ceva cu clădirile noastre. Dacă am fi citit cu mai multă atenție legile Federației Ruse, am fi observat că la 1 decembrie a intrat în vigoare o lege, privind, în special, situația agenților străini. Și atunci am fi observat că legea interzice orice sprijin pentru agenții străini din partea autorităților. Iar Centrul Saharov este agent străin. Toate clădirile în care se află Centrul Saharov sunt proprietatea Moscovei. Ne fuseseră date pentru utilizare pe termen nelimitat, cu închiriere gratuită. Desigur, autoritățile de la Moscova trebuie să aplice legea intrată în vigoare, adică să retragă acest sprijin unei organizații care este recunoscută ca agent străin. Pur și simplu, am citit cu neatenție legea și nu am înțeles ce ne așteaptă, deși am fi putut să anticipăm. Mai mult, ni s-a dat deja o amendă de 5 milioane de ruble pentru lipsa marcajelor pe unele resurse video. (…) Arhiva Saharov se află chiar într-un apartament care ne va fi luat. Va fi ridicată peste o lună”.

INFO RUSIA | Înflorește afacerea cu morți / După tancuri… / Efectul sancțiunilor / Orfani ucraineni, duși în „lagăr” / „Egalitatea” visată de ruși

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here