Inginer rus: Peste 80% din sistemele interioare ale segmentului rusesc de pe Stația Spațială Internațională sunt expirate

Stația Spațială Internațională ar putea suferi „defecțiuni ireparabile” din cauza vechimii echipamentelor și a hardware-ului, avertizează un oficial rus. În urmă cu doar câteva zile, inginerii spațiali ruși anunțau descoperirea unor noi crăpături în interiorul unui segment al Stației Spațiale Internaționale, fisuri care s-ar putea lărgi cu timpul.

Cel puțin 80% dintre sistemele interioare ale segmentului rusesc al Stației Spațiale Internaționale și-au depășit durata de viață, afirmă Vladimir Soloviov, inginer-șef la compania spațială Energia, potrivit BBC.

Tot el spunea recent că în partea rusească a ISS au fost descoperite fisuri, care cu timpul se pot lărgi.

Rusia a ridicat o serie de îngrijorări privind componenta hardware și a sugerat că ar putea părăsi Stația după 2025.

Stația Spațială a fost construită în 1998, în urma unei colaborări între Rusia, America, Canada, Japonia și câteva țări europene, fiind proiectată inițial pentru o durată de viață de 15 ani.

„Efectiv la o zi după ce sistemele interioare își depășesc durata de viață, pot apărea defecțiuni ireparabile”, a afirmat Vladimir Soloviov.

El a avertizat de anul trecut că mare parte a echipamentului de pe ISS începe să se învechească și că va trebui înlocuit.

Cât despre fisuri, „acest lucru este rău și sugerează că se vor extinde cu timpul”, a mai spus el.

Stația Spațială a suferit recent o serie de incidente. În urmă cu o lună, ea a fost deviată de pe orbita ei, după ce motoarele unui modul rusesc care andocase recent pe ISS au pornit accidental.

Roscosmos, agenția spațială rusă, a mai anunțat luna trecută o pierdere de presiune la modulul Zvezda, unde locuiesc astronauții de pe ISS, din cauza unei scurgeri de aer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here