Ohio ar putea număra deja peste 100.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, a declarat o responsabilă sanitară din acest stat din nordul Statelor Unite, citată de AFP.

Vorbind într-o conferinţă de presă joi, alături de guvernatorul Mike DeWine, directorul departamentului de sănătate din Ohio, Amy Acton, a declarat că statul înregistrează cazuri de transmitere „comunitară” a virusului, adică local, în cadrul populaţiei, şi nu prin intermediul persoanelor care au călătorit în zone infectate, informează agerpres.ro.

Din câte ştim despre modul în care funcţionează transmiterea comunitară, cel puţin 1% din populaţia noastră este purtătoare a virusului azi în Ohio”, a precizat Amy Acton.

Avem 11,7 milioane de locuitori. Deci, făcând calculul, aceasta ar însemna 100.000. Vă poate da o idee despre modul în care virusul se răspândeşte, şi se răspândeşte rapid ”, a completat ea.

În momentul de faţă, în Ohio au fost identificate cinci cazuri de Covid-19, iar 52 sunt în curs de investigare. Numărul de teste realizate în acest stat, la fel ca peste tot în Statele Unite, este deocamdată foarte limitat.

Statele Unite au raportat până în prezent 1.700 de cazuri de contaminare şi 40 de decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Ştim că aceste numere vor continua să crească”, a declarat guvernatorul DeWine, vorbind despre o situaţie de „criză”.

El a ordonat interzicerea adunărilor de peste 100 de persoane şi închiderea şcolilor timp de trei săptămâni în Ohio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here