Înmatricularea mașinilor a fost simplificată, iar unele documente vor fi eliberate online

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor anunţă simplificarea procedurii de înmatriculare a autovehiculelor, în urma publicării în Monitorul Oficial a unui ordin al ministrului Afacerilor Interne, în care este prevăzută şi posibilitatea furnizării serviciilor online la unele operaţiuni.

Astfel de servicii online vor fi utilizate pentru eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare, informează un comunicat al DRPCIV transmis, joi, AGERPRES.

Ordinul mai prevede posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.

De asemenea, va avea loc eliminarea unor documente pentru următoarele operaţiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here