Favorita lui Ponta, Corina Dumitrescu, a forțat-o pe decana de la Drept din Cluj să demisioneze – Newsweek

Sursa: Agerpres

Decana Facultății de Drept a Universității „Dimitrie Cantemir” din Cluj, Anca Georoceanu, și-a dat demisia după ce a acuzat un stil dictatorial de conducere al Corinei Dumitrescu, șefa Senatului Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” (UCDC) București, scrie Newsweek România, citând Clujust.ro.

Conform demisiei depuse de Georoceanu, document obținut de clujust.ro, motivele actului ar fi, în principal, comportamentul abuziv al conducerii UCDC din București. Sursele clujust.ro arată că principalul factor de presiune a fost Corina Dumitrescu, șefa Senatului Universității.

În 2012, când Dumitrescu a fost propusă de Victor Ponta ministru al Educației, Hotnews îi făcea următorul portret: „Corina Dumitrescu (48 de ani) a fost propusa in aceasta seara de Victor Ponta sa ocupe functia de ministru al Educatiei. Rector al Universitatii private “Dimitrie Cantemir”, Corina Dumitrescu este din iunie 2011 membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea societatii civile.

In 2008, Corina Dumitrescu a fost una dintre propunerile PSD pentru functia de Ministru al Justitiei, propunere respinsa de democrat liberali pe motiv ca nu indeplinea criteriul independentei, fiind sotia unui parlamentar PSD.

Cristina Dumitrescu a fost secretar in Ministerul Justiției si rector al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”. Ea este soția deputatului PSD Cristian Dumitrescu, parlamentar care a fost membru PD înainte de a se înscrie in PSD, părăsind tabăra democraților în momentul în care Traian Băsescu a preluat președinția partidului. Soțul său, deputatul PSD Cristian Dumitrescu, este președintele Comisiei pentru Învățământ a Camerei Deputaților.

Articolul integral – AICI


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here