INSP: În ultima săptămână, se observă o uşoară încetinire a creşterii numărului de cazuri de COVID-19

România înregistrează o uşoară încetinire a creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, însă tendinţa este în continuare de înmulțire a cazurilor, a declarat vineri medicul Simona Pârvu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Ea pune acest lucru pe seama respectării regulilor anti-COVID și a creșterii numărului de vaccinări.

„În ultima săptămână se observă o uşoară încetinire a creşterii numărului de cazuri. Asta nu înseamnă că suntem în descreştere. Tendinţa este în continuare de creştere. Situaţia epidemiologică este una fără precedent şi este una gravă cum nu a mai fost până acum de la începutul pandemiei, dar încetinirea vitezei creşterii numărului de cazuri se poate pune pe seama faptului că populaţia a înţeles să răspundă şi să aplice poate mai riguros regulile impuse şi măsurile impuse până acum. Am observat o creştere a adresabilităţii populaţiei pentru vaccinare cu prima doză”, a declarat vineri dr. Simona Pârvu, potrivit Agerpres.

Ea a afirmat că INSP a propus măsura carantinării pentru Bucureşti, ţinând cont de situaţia epidemiologică şi de faptul că măsurile stabilite nu au fost suficient de eficiente.

„De la propunere până la adoptarea unei decizii sunt o serie de paşi care trebuie urmaţi şi care sunt foarte clar reglementaţi. Scopul propunerii a fost de a supune în cadrul discuţiei Grupului tehnico-ştiinţific şi de a înainta decidenţilor o serie de propuneri care să fie analizate şi să stea la baza deciziilor ulterioare”, a explicat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here