Cetățenii și angajații nevaccinați nu mai au voie să intre în Primăria Tulcea

Primăria municipiului Tulcea a decis ca, începând de vineri, să restricţioneze accesul publicului în instituţie şi în sediile serviciilor din subordine, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă.

Potrivit deciziei publicate pe site-ul instituţiei, accesul în Primăria municipiului Tulcea şi în sediile structurilor şi serviciilor publice din subordine este permis, începând de vineri, doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecţia cu acest virus.

Rezultatul testului trebuie însoţit de o adeverinţă care atestă faptul că vaccinul anti-COVID-19 este contraindicat persoanei respective.

O altă categorie de persoane al căror acces este permis în instituţiile din subordinea Primăriei este constituită din cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară infectării cu SARS-CoV-2.

Municipalitatea recomandă publicului ca până la încetarea stării de alertă să depună online documentele adresate serviciilor publice, iar hotărârea privind noile restricţii include şi adresele direcţiilor din subordine.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică, municipiul Tulcea înregistrează cea mai ridicată incidenţă a cazurilor de COVID-19 din judeţ, respectiv 8,9 cazuri la mia de locuitori.

 

Am luat această decizie pentru că în municipiu rata incidenței crește continuu, foarte rapid. Astăzi suntem la 9,43. Eu nu sunt doar primarul care trebuie să facă străzi și alte elemente de infrastructură, ci trebuie, sunt obligat să am grijă și de starea sănătății locuitorilor.

Am folosit mijloacele legale pentru a proteja pe de o parte locuitorii, și nu numai pe ei, ci și angajații care sunt obligați să servească cetățeanul cu toate facilitățile publice, cât și a încuraja vaccinarea, rata fiind undeva la 30%.

Angajații nevaccinați au posibilitatea de a face telemuncă. Li s-a oferit această posibilitate, de a munci la domiciliu.

În toată această perioadă, până la momentul Hotărârii Consiliului pentru Situații de Urgență al municipiului Tulcea, marea majoritate a celor nevaccinați s-au îmbolnăvit, bineînțeles. Jumătate din ei au fost înregistrați pozitiv. La rândul lor au pus în pericol și pe cei din primărie, și pe cei cu care au intrat în contact, pe cei de acasă.

Iar cealaltă jumătate a intrat acum în telemuncă și o mare parte dintre ei s-au vaccinat.

Accesul în interiorul instituției este permis în urma prezentării certificatului de vaccinare, a dovezii că ai trecut prin boală și, în cazul în care există persoane care au recomandare de a nu fi vaccinați, pentru ei un test rapid antigen.

Această măsură trebuie să fie aplicată nu doar de primărie, ci de toată structura publică a statului. De la centru, de la puterea statului, primăriile, biserica, presa, toate trebuie să facă un efort comun, pentru că eu cred că lupta asta nu s-a pierdut, și că prin vaccinare ajungem la imunitate.

Suntem aproape de dezastru”, a declarat la Digi24 Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here