Instanța i-a respins lui Liviu Dragnea cererea de dizolvare a PSD

Tribunalul București a respins, luni, cererea lui Liviu Dragnea de dizolvare a PSD, însă decizia instanţei nu este definitivă.

Este pentru a doua oară când fostului lider al PSD i se respinge o astfel de solicitare după ce, în decembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti nu i-a admis o altă cerere de dizolvare a partidului.

Tribunalul Bucureşti a respins luni și cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar a acceptat sesizarea Curţii Constituţionale.

Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Instanţa motivează că cererea vizând dizolvarea PSD a fost formulată de o persoană lipsită de calitate procesuală.

Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, mai arată magistrații.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea a depus și anul trecut o cerere de dizolvare a PSD, partidul al cărui preşedinte a fost până în momentul condamnării la închisoare. El susţinea că, având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia. Astfel, având în vedere că la votarea modificărilor de statut din 29 iulie au participat inclusiv reprezentanţi ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea susţinea că PSD şi-a însuşit actul ilegal comis de organizaţia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea întregii formaţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here