Arhiepiscopul Teodosie și-a schimbat părerea despre vaccinul anti-COVID

Foto: INQUAM/Costin Dincă

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, și-a schimbat părerea despre vaccinul anti-COVID și le transmite acum credincioșilor că, după ce s-a documentat, are gânduri pozitive despre vaccinare, informează Europa FM.

După ce, în ultimele luni, a ignorat restricțiile pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, arhiepiscopul Teodosie al Tomisului îndeamnă la vaccinare, arătându-și susținerea față de inițiativa Patriarhului Daniel care prin Biserica Ortodoxă a trimis ierarhilor din țară broșura informativă „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România”.

De Bobotează, arhiepiscopul Tomisului informa mulțimea de credincioși din Constanța că tinerii care au recuperat crucile din apă au făcut vaccinul anti-coronavirus înotând în mare, înotul fiind cel mai natural și sănătos vaccin.

ÎPS Teodosie a explicat schimbarea de atitudine față de vaccin invocând lipsa de informare din partea autorităților: ”Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive. Am dobândit niște cunoștințe, pe care nu le aveam, de la cineva care a studiat îndelung. Și nu am fost informați”.

Arhiepiscopul Tomisului a respins ideea că și-ar fi schimbat părerea despre vaccin: ”Nu umblăm cu păreri. Umblăm cu cunoștințe solide, științifice”.

Arhiepiscopul Teodosie a evitat să spună dacă se va vaccina.

La slujba de la catedrala din Constanța, înaltul ierarh a transmis însă credincioșilor că, „îngăduința și dragostea lui Dumnezeu ne îndeamnă la mai multă înțelepciune”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here