Specialiștii Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico- Militară „Cantacuzino” se pregătesc să relanseze pe piață celebrul Polidin.

Începem să ne mișcăm, poate nu vom intra pe piață cu medicamente sau cu vaccin în următoarele luni, 1 an, însă pentru imunomodulatori, să reușim să scoatem Polidinul, fie el sub formă injectabilă, deși noi ne propunem să-l scoatem sub formă de capsule sau sub formă de comprimate orodispersabile, masticabile, vom vedea sub ce formă. Asta putem să facem în momentul de față”, a explicat col. dr. Florin Oancea, directorul Institutului „Cantacuzino”, informează MedikaTV.

*Ce este Polidinul?

Polidinul este un imunomodulator inventat de Institutul Cantacuzino în anul 1966, care a fost scos de pe piață în anul 2012. Este un preparat polibacterian, în compoziția căruia intră 13 specii de bacterii Gram-pozitive și Gram-negative, inactivate termic. Preparatul farmaceutic era destinat administrării injectabile și funcționa ca un vaccin.

Polidinul se administra în principal în scop profilactic, pentru stimularea rezistenței organismului în fața infecțiilor nespecifice. Era folosit însă și ca adjuvant în infecții ale căilor respiratorii, uro-genitale și altele, dar și în gripă sau chiar în cazul arsurilor.

*Ce conține Polidin?

Polidin-ul este un preparat polibacterian imunomodulator, constituit dintr-un amestec de 13 suspensii bacteriene specii gram-pozitive gram-negative, inactivate termic, lizate parțial prin bilă (1%), diluate în soluție cloruro-sodică (0,875%), cu o concentrație standard de 48 milioane germeni inactivati/ml produs.

Compoziția substanței active: Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Streptococcus viridans, Streptococcus faecalis, Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Neisseria catarrhalis. 

Părintele Polidinului este considerat cercetătoarea Sylvia Hoișie, care și-ar fi injectat serul de mai multe ori, în timpul testelor, pentru a-i putea observa eficacitatea.

Produs la Iaşi, în anii ’50, la o fabrică aparţinând Institutului Cantacuzino, Polidinul a fost un imunostimulator utilizat pentru tratarea infecţiilor respiratorii şi urinare. Miraculoasa fiolă, care a vindecat milioane de români, nu se mai găsește în farmacii de ani buni. ”Dacă ar fi existat polidinul la ora actuală ar fi putut fi un adjuvant bun pentru că ajută la creșterea imunității”, a declarat Sylvia Hoișie într-un interviu acordat în primăvara acestui an.

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine, bravo, cu cat mai repede, cu-atat mai bine! Polidinul era cat se poate de util si impotriva gripei obisnuite, dar ce sa-i faci, institutul Cantacuzino trebuia sa fie scos din joc, facea concurenta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here