Interlopii români, noii influenceri

Personaje cunoscute drept sefi ai unor grupuri infractionale organizate isi arata dispretul fata de lege si autoritati in postari Facebook, Instagram, Youtube sau TikTok urmarite de armate de admiratori, scrie Ziare.com.

Live-uri cu momente din viata lor sau amenintari pentru rivali, pot fi vazute „la liber” pe platformele de socializare. Iar aceste mesaje se viralizeaza instant, facand zeci sau chiar sute de mii de vizualizari, like-uri, share-uri si primind sute de comentarii.

Unii dintre ei par sa rivalizeze din punct de vedere al traficului pe internet cu vedete autohtone, recunoscute. De ce ii urmaresc romanii pe infractori pe retelele de socializare? Se pare ca o parte din vizibilitatea acestora vine si din stirile oferite de presa despre momente spectaculoase din viata lor, insa foarte multi sunt urmariti de tineri si adolescenti care fac din ei adevarati idoli, spun specialistii.

„Informatia negativa atrage. La un articol de cultura nu se uita foarte multi. Gradul de cultura este scazut. Probabil ca doar un sfert din populatie este reprezentat de intelectuali, restul fiind in categoria medie si chiar sub medie. Ce citesc si urmaresc acestia din urma? Cancanuri. Toti interlopii si manelistii sunt pe prima pagina. Cancanul atrage, insa cel mai mult faptele cu violenta, pentreu ca acolo este sange, durere, teama. Este raul, iar acest rau atrage. Oamenii cauta senzationalul”, a explicat pentru Ziare.com psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

La inceputul anului interlopul Romi Negus (Romulus Markovics) din Oradea, le cerea membrilor gruparii sale sa il blocheze pe Facebook pe Mircea Nebunu’ (Mircea Balus), liderul gruparii Sportivilor din Bucuresti. Desi rude prin alianta, acesta din urma fiindu-i nas lui Negus, cei doi au avut ceva de impartit iar amenintarile au curs rauri pe retelele de socializare.

Postarea lui Romulus Markovics pe Youtube are peste 160.000 de vizionari.

Articolul integral – AICI.

1 COMENTARIU

  1. Ăștia sunt oamenii lui manyvela!!..este a doua miliției a țării…practic ăștia conduc lumea interlopă, ăștia pun șefi de secții de miliție, ăștia sunt sectoristii lui Pârțu!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here