Interlopul român acuzat în Mexic de fraude bancare îi ia apărarea unui jurnalist mexican amenințat cu moartea

Interlopul român Florian Tudor, zis Rechinul, pozează în apărătorul presei independente din Mexic, spunând că amenințarea cu moartea la adresa jurnalistului Victor Flores este un atac la libertatea de expresie.

Acuzat de FBI și Unitatea de Informații Fiscale (UIF) din Mexic de fraude bancare estimate la 240 de milioane de dolari pe an, interlopul oltean Florian Tudor, zis Rechinul pozează acum în apărătorul libertății presei din Mexic, scrie Newsweek România

Totul a plecat de la amenințarea cu moartea pe care ar fi primit-o jurnalistul Victor Flores după ce a scris un articol în care spune că Rechinul este, de fapt, o victimă a autorităților din Mexic. 

Persecuția și noul atac împotriva omului de afaceri român Florian Tudor și a familiei sale, venite acum din partea lui Santiago Nieto Castillo, șeful Unității de Informații Financiare (UIF) este o răzbunare cu implicații politice, care merge mai departe pentru că acum există un amestec de corupție și complicitate în cadrul instanțelor guvernamentale.

Noul atac asupra presupusei „mafii române” face parte din nepotismul, prietenia și complicitatea care există în cadrul agențiilor federale precum Procuratura Generală (FGR) și unul dintre tentaculele sale, așa-numitul Parchet specializat împotriva Corupției , la care s-a alăturat acum Unitatea de Informații Financiare din Ministerul Finanțelor.

Atacul UIF împotriva așa-numitei „mafii române” și scandalul mediatic care a fost orchestrat, îl are în spatele lui pe Santiago Nieto Castillo, pe șeful Parchetului special pentru combaterea corupției, María de la Luz Mijangos Borja, soția lui Jaime Cárdenas Grace, pe care Nieto Castillo îi numește nașii lui și care îi sunt loiali„, a scris Victor Flores în publicația Sin Reserva.

Victor Flores a mai scris și despre o plângere a lui Florian Tudor făcută în urmă cu șase luni, în care acesta ar fi prezentat dovezi concrete, audio și video, ale extorcărilor la care ar fi fost suspus  de către directorul general al Parchetului special pentru combaterea corupției, Camilo Constantino Rivera. Plângerile sale au fost îndreptate și împotriva fostului secretar de securitate publică al provinciei Quintana Roo, Alberto Capella Ibarra și a altor oficiali precum Camilo Constantino, pe care îi acuză că i-au cerut bani.    

În urma acestui articol, Victor Flores spune că ar fi fost amenințat cu moartea. Rechinul i-a sărit imediat în ajutor solicitând public ajutorul președintelui Mexicului pentru sprijinul libertății de expresie. 

La adresa jurnalistul mexican au apărut acuzații pe rețelele sociale că ar fi plătit de mafia românească și mafia venezueleană pentru a scrie articole la comandă.

Victor Flores s-a apărat spunând că are în spate o carieră de 32 de ani și nu a făcut decât să dea cuvântul și persoanelor acuzate. 

Mafia română din Mexic

Rețeaua lui Florian Tudor era extinsă pe trei continente, conform investigațiilor autorităților din SUA și Mexic,

În februarie 2020, FBI a solicitat Unității de Informații Financiare (UIF) din Mexic să colaboreze la urmărirea proprietăților și tranzacțiilor efectuate de Florian Tudor, zis Rechinu, și de partenerii săi Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enăchescu.

Sursa UIF a estimat că banda este implicată în operațiuni ilicite prin care a obținut venituri ilicite în valoare de 240 de milioane de dolari pe an la nivel global.

1 COMENTARIU

  1. Acuma daca a reusit sa fure 240 mil dolari , cred ca putea sa faca si el o societate de drumuri cu care sa participe la licitatiile pentru Autostrada Transilvania , fosta Behtel si putea face un mecenat in sens pozitiv iar pentru 50km putea castiga cinstit 1 miliard de euro , dar asa fura de pe carduri si se expune ca prostu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here