Ioana Mihăilă, despre testarea personalului medical nevaccinat pe banii proprii: Preşedintele Colegiului Medicilor susţine măsura

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 80 – 85 la sută din medicii din Bucureşti sunt deja vaccinaţi, iar semnalele sunt bune din partea personalului medical în privinţa imunizării. Mihăilă a adăugat că preşedintele Colegiului Medicilor susţine testarea personalului medical pe banii proprii, transmite News.ro.

Ioana MIhailă a fost întrebată, vineri seară, la B 1 Tv, despre proiectul care vizează testatea personalului medical pe banii proprii şi a afirmat: ”Cu medicii cu care am discutat personal, semnalele pe care le-am primit sunt bune, dar s-ar putea să fie aşa şi pentru că a fost o discuţie personală. Preşedintele Colegiului Medicilor susţine această măsură şi chiar l-am rugat să facă un chestionar printre membrii Colegiului Medicilor ca să vedem şi părerea lor”.
Ministrul Sănătăţii a mai declarat că numărul medicilor deja vaccinaţi este destul de mare.
”În paralel, am început o documentare a situaţiei vaccinărilor în rândul personalului medico-sanitar în unităţile spitaliceşti. Din datele parţiale, reiese că, cel puţin în Bucureşti, peste 80-85% din medici sunt vaccinaţi. Din personalul medical sanitar, dacă luăm la nivel global, undeva la 58%, din datele parţiale, sunt vaccinaţi”, a mai  declarat Ioana Mihăilă.
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, în 19 iunie, la Sibiu, că se ia în calcul impunerea testării periodice pentru personalul medical nevaccinat, iar costul testărilor să fie suportat de fiecare persoană în parte.
În 30 iunie, Mihăilă anunţa că ordinul este definitivat.

1 COMENTARIU

  1. Bă proasta dracului, în țările nordice testele sunt gratis pentru toată populația!!..pentru ce crucea mă-tii v-au dat bani aia de la ue?..ai fost la sibiu, ai?..te-a chemat sasul sau ai trecut pe stradă așa sa te prinde camerele de supraveghere!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here