Președintele Iohannis, sunat de premierul Bulgariei, după ce un român ar fi amenințat un parlamentar de la Sofia prin SMS

Prim-ministrul Bulgariei, Kiril Petkov, l-a sunat pe președintele Klaus Iohannis, după ce un parlamentar bulgar a primit, vineri, o amenințare prin SMS de la un presupus cetățean român. „Renunță sau probleme vor începe imediat pentru tine și n-ai nicio idee cât de serioase vor fi”, a fost mesajul primit de parlamentarul bulgar Liubomir Karimanski, informează Digi24.

Conform presei bulgare, autoritățile de la Sofia au aflat că mesajul a fost trimis de pe o cartela SIM din România, iar mesajul cu amenințarea a fost confirmat de Ministerul de Interne bulgar.

Conform autorităților bulgare, cartela este înregistrată pe numele unui cetățean român cu inițialele LT, care a intrat în Bulgaria în data de 1 aprilie. Ulterior, persoana respectiva a părăsit Bulgaria în 7 aprilie. Cartela a fost activată timp de 15 minute în aceeași dată, după care a fost oprită.

Presa de la Sofia scria că bărbatul care ar fi cumpărat cartela pre-paid a folosit un CNP românesc, în condițiile în care astfel de cartele nu pot fi cumpărate în Bulgaria decât cu buletinul și CNP-ul.

Surse din poliția de la București spun, însă, că potrivit datelor trimise de autoritățile bulgare nu reiese că amenințarea ar fi fost făcută de un cetățean român, pentru că respectivul CNP trimis conține și litere, iar în România, CNP-urile sunt formate doar din cifre.

Liubomir Karimanski, care face parte din partidul „Există un astfel de popor”, a anunțat că a fost amenințat, într-un briefing de presă, spunând că a anunțat, de asemenea, autoritățile competente. Karimanski conduce comisia de finanțe-bănci din Parlamentul de la Sofia și este și candidat la postul de guvernator al Băncii Centrale din Bulgaria.

„Am vorbit personal cu președintele român și i-am cerut ca autoritățile române să-l găsească rapid pe cetățeanul român care a trimis acel SMS. Toți cetățenii bulgari trebuie să fie protejați de astfel de atacuri”, a scris Kiril Petkov, pe Facebook.

 

 

Kiril Petkov l-a sunat pe presedintele Iohannis

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here