Iohannis: Astăzi vom depăşi 100.000 de persoane vaccinate într-o singură zi. Stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare

Sursa: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după ce a vizitat joi centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa, că Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare l-a înştiinţat că astăzi vom depăşi 100.000 de persoane vaccinate într-o singură zi. „Noi stăm în România extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare”, a adăugat şeful statului, citat de News.ro.

„Am vizitat centrul de vaccinare de aici de la Spitalul Militar şi pot să spun că sunt foarte plăcut impresionat. E organizat impecabil, cu toate că e în condiţii de container, deci centru improvizat. Am aflat că ieri şi azi s-au vaccinat peste 500 de persoane de aici din Constanţa. E un lucru excelent. Avem maratoane, avem centre non-stop. Am renunţat practic la toată birocraţie şi începând de la sfârşitul acestei săptămâni toate localităţile, toate centrele din toată ţara sunt deschise. Oricine se poate prezenta direct la centru şi se poate vaccina. Suntem în situaţia foarte bună în care avem suficiente doze pentru a intra în această etapă. Noi stăm în România extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare. În altă parte lucrurile sunt încă în organizare şi nu cred că sunt multe locuri unde cetăţenii se pot duce pur şi simplu la vaccinare. Urmează alte noi acţiuni, sunt planificate centre cu prezenţă non-stop, 24 de ore, sunt planificate maratoane de vaccinare. Toate centrele vor fi deschise. Am aflat de la domnul colonel doctor Gheorghiţă că astăzi vom depăşi 100.000 de persoane vaccinate într-o zi şi vom ţine ritmult şi dacă este nevoie îl vom creşte, în aşa fel încât în cel mai scurt timp un număr mare de cetăţeni români şi cei rezidenţi aici să poată fi vacinaţi. Este, pe de altă parte, evident că cifrele pe care le primim sunt pe zi ce trece din ce în ce mai bune. Avem mai puţine persoane noiinfectate, mai puţine persoane la ATI, avem mai puţine decese. Sper să scăpăm cât mai repede de acestea”, a declarat Klaus Iohannis. 

Acesta a mai spus că românii nu trebuie să se amăgească deoarece pandemia încă nu a dispărut. El i-a îndemnat din nou pe oameni să se vaccineze. 

„Însă nu vreau să ne amăgim singuri – pandemia nu a dispărut. Virusul e încă în societate. E foarte clar că până avem un număr mare de vaccinaţi trebuie să respectăm restricţiile. Reiau apelul meu – haideţi să ne vaccinăm pentru a reveni la normalitatea noastră. Vă invit pe toţi să mergeţi să vă vaccinaţi”, a completat preşedintele Iohannis. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here