Iohannis, despre impozitarea veniturilor: Dacă profesorii sunt primii verificaţi, am oarece întrebări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că cine realizează un venit trebuie să plătească impozit, întrebat cum comentează anunţul ANAF de a-i verifica pe profesorii care dau meditaţii acasă.

El a spus însă că, dacă profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, are „oarece întrebări”.

Eu cred că cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit şi ANAF are treabă cu colectarea impozitelor şi cu verificarea. Dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speţă, însă nu se pot accepta excepţii. Cine face venit trebuie să plătească un impozit corespunzător. Dacă ANAF va verifica categoriile unde se realizează evaziune pe scară un pic mai largă, atunci colectarea poate să devină mai eficientă„, a răspuns Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă mai are foşti colegi care dau meditaţii, şeful statului a afirmat: „Eu cred că mai există profesori care fac meditaţii şi cred că plătesc impozit„.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre proiectul „România educată”, despre care a spus că este în pregătire şi în desfăşurare. El a precizat şi că setul de legi pentru acest proiect va fi aprobat în acest an.

Şi dacă au trecut şase ani şi jumătate, arată doar că pregătirea pentru acest proiect a fost dificilă, mai degrabă din motive politice decât din motive tehnice, dar, încă o dată, ‘România educată’ este un proiect în pregătire şi în desfăşurare. Aceste rezultate nu se datorează proiectului ‘România educată’, aceste rezultate arată de ce este nevoie de proiectul ‘România educată’, pentru care se elaborează acum setul de legi care probabil vor fi aprobate încă în acest an şi cel mai devreme, repet, cel mai devreme, în următorul an şcolar, adică 2023 – 2024, va începe în fine efectiv implementarea proiectului ‘România educată’, care sunt convins că va aduce rezolvări pentru multe din problemele pe care le-aţi enunţat„, a spus şeful statului, răspunzând unei întrebări, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here