Iohannis, după ultimul bilanț COVID-19: „Nu ne dorim să reimpunem măsuri de restricții, dar respectați norme minimale”

Sursa: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis este îngrijorat de creșterea numărului de cazuri COVID-19.

Klaus Iohannis a vizitat joi unitatea mobilă de terapie intesivă, la Romexpo, alături de premierul Ludovic Orban și de ministrul Sănătății și cel al Internelor. La finalul vizitei, Iohannis a făcut un apel pentru respectarea regulilor care au rămas în vigoare.

„Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în fiecare zi un număr mare de noi pacienți care sunt infectați. Și astăzi sunt peste 300 de persoane și cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri”, a declarat președintele.

„S-a renunțat la multe restricții, dar virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu. Virusul este în comunitate. Am constatat că în zona politică, mai ales în opoziție, apar afirmații și poziții ciudate și nepotrivite”, a adăugat Klaus Iohannis.  

„Vă spun foarte clar, dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importante. Masca, distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricții fiindcă ne dorim să redăm românilor o viață normală dar această nouă normalitate nu poate fi un succes fără respectarea acestor norme minimale. Dragi mei, vă rog să le respectați”, a mai precizat președintele.

Bilanțul din ultimele 24 de ore

Alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 23.080. S-au înregistrat şi alte 22 de decese, numărul total fiind de 1.473, conform datelor anunţate joi de Grupul de Comunicare Strategică.

„Până astăzi, 18 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.080 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.308 au fost declarate vindecate şi externate. Până astăzi, 1.473 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. În intervalul 17.06.2020 (10:00) – 18.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbaţi şi 10 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Olt, Suceava, Vrancea şi Bucureşti. Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 2 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire”, comform datelor transmise joi.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 178 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 1.429 de persoane. Alte 86.167 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 597.696 de teste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here