Iohannis: Este cel mai stabil, solid şi performant guvern / Sincer, nu aş recomanda evaluări în mijlocul crizei

Foto: INQUAM/George Călin

Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat, joi, despre evaluarea miniştrilor, că sincer nu ar recomanda nişte evaluări acum, în mijlocul crizei, şi că dacă unul sau altul dintre miniştri nu performează, premierul are oricând la dispoziţie texte constituţionale, să solicite schimbarea lui. Preşedintele a spus că atunci când a încurajat formarea acestei coaliţii, lumea a crezut că face o greşeală, iar rezultatul este cel mai stabil, solid şi performant guvern din ultimii destul de mulţi ani, transmite News.ro.

”Evaluarea miniştrilor nu o voi face eu, chiar dacă am opinii personale despre fiecare ministru, dar această opinie o voi spune premierului, în măsura în care mă întreabă, iar premierul nu m-a întrebat până acuma. Asta cu evaluările la şase luni, sunt un pic sceptic, Până la urmă este o coaliție, fiecare partid are evident şi pe bună dreptate o mândrie că vrea să îşi păstreze oamenii, că vrea să arate că are oamenii cei mai buni, şi cred că dovada practică de această dată este că Guvernul a făcut faţă crizelor de până acum” a spus preşedintele.

El a ţinut să amintească faptul că ”atunci când a încurajat formarea acestei coaliţii, lumea a crezut că face o greşeală”.

”Rezultatul este cel mai stabil, solid şi performant guvern din ultimii destul de mulţi ani”, a afirmat şeful statului.

”Imaginaţi-vă cum ar fi arătat România în perioadă de război la graniţă, criză energetică, criză economică, inflaţie, cu un guvern subţire, care se impune greu. Deci cred că nu stăm rău în această etapă, şi de aceea sincer nu aş recomanda nişte evaluări acum, în mijlocul crizei. Dacă unul sau altul dintre miniştri nu performează, premierul are oricând la dispoziţie texte constituţionale, să solicite schimbarea lui. Nu cred că ne face bine o mare discuţie care e mai bun ministru, şi care e mai slab ministru”, a mai arătat Klaus Iohannis.

GALERIE FOTO | Viața mutilaților din subteranele Azovstal. O rară incursiune printre apărătorii care țin în șah armata Rusiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here