Iohannis găzduiește, la Cotroceni, lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte, marţi, la Palatul Cotroceni, lansarea oficială a dezbaterii naţionale privind viitorul Europei. Obiectivul major al dezbaterii este acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor, transmite News.ro.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că la dezbatere, care va începe la ora 17.00, vor participa, de asemenea, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, prof. univ. dr. Valentin Naumescu, de la Facultatea de Studii Europene – Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, şi conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice – Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.
„Evenimentul are ca scop dezbaterea obiectivelor şi aşteptărilor legate de Conferinţa privind viitorul Europei, precum şi lansarea unor direcţii de reflecţie pentru orientarea dezbaterilor cetăţeneşti care vor avea loc la nivel naţional pe acest subiect. În cadrul intervenţiei sale, preşedintele României se va referi la temele de interes pentru dezbaterea la nivel naţional asupra viitorului Europei, un proces care se doreşte a fi în primul rând un dialog cu cetăţenii europeni. Obiectivul major al dezbaterii privind viitorul Europei va fi acela de consolidare a proiectului european în beneficiul tuturor cetăţenilor”, a arătat sursa citată.

În 9 mai, a avut loc la Strasbourg lansarea simbolică a Conferinţei privind viitorul Europei. Conferinţa reprezintă un cadru de discuţii şi reflecţie cu privire la viitorul Europei, cu implicarea instituţiilor europene, guvernelor statelor membre, parlamentelor naţionale, cetăţenilor, societăţii civile, mediului academic, partenerilor sociali şi a altor actori interesaţi.
Dezbaterile legate de Conferinţa privind viitorul Europei se vor desfăşura pe parcursul acestui an şi în primul semestru al anului 2022, în vederea formulării unor linii directoare privind viitorul Uniunii Europene.

1 COMENTARIU

  1. „Viitorul Europei”…ce frumos,dar dezamagitor este faptul ca dl presedinte nu mai rezoneaza deloc cu preocuparile noastre,din tara,ca in perioada grea a pandemiei in 2020,cand se implica si cauta solutii pentru orice domeniu de activitate,impreuna cu guvernul .Acum ,pare ca si-a pus omul sau de paie la guvern si il lasa sa faca ce vrea,ca in timpurile recent apuse,din vremea lui dragnea!Urat ,daca continua asa,fara sa discute cu ong-urile,de exemplu,de care s-a folosit masiv sa adune voturi pentru al 2lea mandat,la fel cu presedintii parlamentului care ,totusi sunt ALTII ,domnule Iohannis,nu mai sunt ciolacii !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here