Iohannis, mesaj pentru MAI: Vă cer o schimbare de paradigmă. Reabilitați-vă în ochii românilor

Sursa: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a participat în această dimineață, începând cu ora 11.45, la ceremonia de predare-primire a mandatului de ministru de Interne, un tur de forță pe care șeful statului și l-a programat pe la patru ministere-cheie.

În fruntea MAI vine Ion Vela. „Astăzi la Ministerul Afacerilor Interne este un nou început. Îmi doresc ca toţi angajaţii Ministerului Afacerilor Interne să fie în slujba poporului, cu zero politizare, maximă profesionalizare, cu declararea unui război total împotriva fenomenului criminogen, infractorilor, clanurilor interlope şi a tuturor acelora care pun în pericol siguranţa, viaţa şi bunurile românilor”, a declarat, marți, noul ministru, potrivit Agerpres.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

 • Domnule prim-ministru, vă felicit pentru preluarea guvernării! Este o reală ușurare pentru noi toți că acum avem un guvern care se dedică muncii pentru români.
 • Domnule ministru Marcel Vela, vă felicit pentru preluarea unei poziții foarte complicate! Sunt convins că veți da tot ce puteți, toată priceperea, tot timpul și toate cunoștințele pentru a umple, din nou, poziția de ministru al afacerilor interne cu conținut. Vă doresc mult succes!
 • Domnule secretar de stat, vă mulțumesc pentru că ați gestionați interimar ministerul, într-o perioadă foarte dificilă!
 • Onorată asistență, în frunte cu domnul ministru,
 • Astăzi vă cer o schimbare de paradigmă! Începând de astăzi veți pune în centrul preocupărilor dumneavoastră, a tuturor preocupărilor dumneavoastră, siguranța cetățeanului român. Este o sarcină extrem de dificilă, mai ales după o perioadă tulbure pentru acest minister de maximă importanță pentru România și faptul că ați avut un interimat fără ministru este încă una din cele mai mici probleme pe care le aveți de rezolvat.
 • S-a terminat aseară guvernarea PSD-istă eșuată și iresponsabilă. Diletanți pesediști și oameni care au văzut doar interesul propriu și a găștii de partid pe care au creat-o au vrut să pună mâna pe toate marile sisteme din România și dumneavoastră toți ați fost o țintă predilectă pentru pesediști.
 • Acele trei guverne eșuate pesediste au încercat constant să-și înșurubeze prietenii, neamurile, în cele mai importante poziții din stat.
 • Acest lucru a dus la ceea ce, din nefericire, am văzut cu toții și dumneavoastră ați simțit cel mai puternic. Poliția Română, Jandarmeria Română, mai nou, Departamentul Situațiilor de Urgență au fost sub un atac public constant.
 • Asta fiindcă ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care nu aveau ce căuta acolo.
 • Vi s-au impus abordări care nu au nimic de-a face cu etica profesionistă. S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalți, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-și spună cuvântul.
 • Domnule ministru, aveți în structurile ministerului și în toate instituțiile pe care le aveți în subordine mii și mii de adevărați specialiști și profesioniști.
 • Dați-le o șansă, dați o șansă Poliției Române, Jandarmeriei, pompierilor, tuturor structurilor din Ministerul de interne, să-și recapete demnitatea în fața românilor, să arate că avem profesioniști și dacă îi lăsăm să își facă treaba, știu ce să facă.
 • Reabilitați-vă în ochii românilor și asigurați ceea ce v-am cerut la început. Siguranța cetățeanului să fie prima preocupare! Sub aceasta vin toate celelalte de care trebuie să vă ocupați.
 • Eliminați incompetenții, pilele care au ajuns în diferite structuri de comandă și de conducere, redați o șansă adevăraților profesioniști, că aveți mulți. Și veți vedea, veți recâștiga demnitatea, veți recâștiga respectul românilor.
 • Domnule ministru, vă doresc mult, mult succes în această muncă grea!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here