Iohannis: România, pe deplin solidară cu Polonia. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi seară, un mesaj de susţinere pentru Polonia, după informaţiile referitoare la decesul a două persoane, în urma căderii unor rachete ruseşti în condiţii care nu au fost încă stabilite. 

România este pe deplin solidară cu prietenul şi aliatul nostru Polonia, în urma veştilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat sloganul NATO: ”We are NATO / Noi suntem NATO”.

Două persoane au fost ucise în Polonia de rachete ruseşti care au căzut pe teritoriul acestei ţări membre NATO, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane.

Deocamdată, nu au fost stabilite condiţiile în care au căzut rachetele.

Mariusz Gierszewski, reporterul postului polonez de radio ZET, care a scris iniţial că rachete ruseşti rătăcite au lovit Polonia, a postat pe Twitter o actualizare potrivit căreia este vorba probabil de rămăşiţe ale unei rachete doborâte.

”Sursele mele din cadrul serviciilor spun că ceea ce a căzut la Przewowo sunt cel mai probabil rămăşiţele unei rachete doborâte de către Forţele Armate ale Ucrainei”, a scris Gierszewski pe Twitter, potrivit News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here