Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 15 ianuarie a.c., cu ocazia Zilei Culturii, la Palatul Cotroceni, declarații de presă. Șeful statului susține că Guvernul face eforturi pentru a atrage bani europeni în vederea construcției autostrăzii Sibiu-Pitești. Dar că, în orice caz, există și alte surse de finanțare pentru un astfel de proiect.

Președintele Iohannis a răspuns și întrebărilor jurnaliștilor.

Jurnalist: Dincolo de întâlnirile cu oamenii de cultură, astăzi ați avut la Cotroceni în vizită miniștrii Guvernului Orban. Puteți să ne spuneți care sunt principalele concluzii care s-au desprins din discuțiile cu dumnealor?

Președintele Iohannis: Am avut, într-adevăr, câteva întâlniri de lucru astăzi. Am discutat, de exemplu, despre infrastructura de transport și ce putem să pregătim pentru fonduri europene, dar și o viziune pe termen mai lung pentru autostrăzi și căi ferate, o să revenim cu detalii. (…)

Jurnalist: Legat de autostrada Unirii, se vor găsi bani europeni pentru această autostradă?

Președintele Iohannis: Se lucrează la asta. Și sunt convins că vom găsi soluții: trebuie să vedem lucrurile un pic mai integrat, banii europeni sunt o sursă de finanțare, bugetul național este altă sursă de finanțare și, cu siguranță, în unele situații va fi nevoie și de credite de la bănci care sunt, iarăși, o altă sursă de finanțare. Pe noi nu ne interesează să venim în fața românilor cu texte electorale pentru bucățele de autostrăzi. Ceea ce îmi doresc eu, și m-am bucurat astăzi să constat că același lucru și-l dorește și Guvernul, este să venim cu un concept integrat, care rezolvă odată pentru totdeauna situația infrastructurii de transport mare în România, în speță autostrăzi și căi ferate”, a mai completat șeful statului.

Sursa: presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here