Tony Blair dă sfaturi laburiștilor: Scăpați de socialismul cvasi-revoluționar al lui Corbyn

sursa: Financial Times

Tony Blair, fostul lider al Partidului Laburist din Marea Britanie, se implică în lupta pentru putere din formațiune de după eșecul răsunător în alegeri. Fostul premier, cel mai de succes lider al laburiștilor din ultimul secol, cere colegilor să scape de Jeremy Corbyn și de ideologia lui. Blair i-a îndemnat pe moderații din partid să preia din nou controlul de la Corbyn, care a personificat un timp de „socialism cvasi-revoluționar” care a eșuat.

„Ajungerea la putere în Partidul Laburist a stângii radicale a transformat partidul între mișcare de protest cu tendințe de cult, complet incapabil să formeze un guvern credibil. Rezultatul ne-a făcut de rușine pe toți” a spus Tony Blair, potrivit Reuters.

Fostul premier laburist a menționat că poziționarea neclară a lui Corbyn față de Brexit a nemulțumit atât susținătorii, cât și oponenții ieșirii din UE.

„Am mers pe calea unei nehotărâri aproape comice și am alienat ambele tabere ale dezbaterii, lăsând votanții noștri fără sfaturi și lideri. Absența leadershipului în cea mai importantă problemă cu care se confruntă țara a întărit toate celalalte îndoieli vizavi de Jeremy Corbyn” a mai afirmat Blair.

Jeremy Corbyn a anunțat deja că va pleca din fruntea partidului, dar abia la finalul unei perioade de tranziție pe care vrea să o gestioneze. Grupul de extremă stânga din jurul lui ar vrea ca în fruntea partidului să vină una de-a lor, Rebecca Long-Bailey, o cvasinecunoscută la nivel național. Principalul ei oponent se anunță a fi Sir Keir Starmer, unul dintre moderații din partid.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here