Iohannis: Stabilirea a doi candidaţi la Bucureşti nu este un mare succes al coaliţiei / Important este ca această soluţie să nu ducă la nişte lupte electorale care s-ar reflecta negativ asupra activităţii Guvernului

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, despre decizia coaliţiei de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu caniddaţi separaţi la Primăria Capitalei că în mod cert nu este un mare succes al coaliţiei dar important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei care s-ar reflecta negativ asupra activităţii guvernului. Şeful statului a spus că a fost informat la finalul discuţiilor despre decizia din coaliţie, notează News.ro.

”Acum, cert nu este un mare succes al coaliţiei, ca să mă exprim aşa. În rest, nu vreau să comentez deciziile coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona. Ştiţi bine că discuţiile în coaliţie s-au purtat ieri şi azi-noapte, din câte am înţeles,  deci nu am fost acolo ca să fiu în contact nemijlocit”, a spus preşedintele.

”Am aflat rezultatele, important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activităţii guvernului”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că ”există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală”.

”Cred că toată lumea îşi aminteşte că această coaliţie a fost, crearea acestei coaliţii a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, cu o majoritatea serioasă în Parlament, pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut, lucru care s-a întâmplat. Deci obiectivul acestei coaliţii a fost stabilitate şi trecerea cu bine prin criză, obiectivul a fost atins, dar cred că mai are potenţial această coaliţie în viitor” a mai declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că ”acum, în toiul campaniilor electorale, va fi un pic mai complicat de a menţine buna înţelegere la cota maximă”.

”Nu aş vrea să speculez acum despre şansele unui candidat sau al altui candidat, însă (..) nu m-am implicat nici înainte nici acum în negocierile din coaliţie, pe candidaţi şi pe felul în care se poziţionează dar la sfârşit am fost informat, la sfârşitul negocierilor”, a spus Iohannis.

Întrebat dacă a fost consultat de coaliţie în privinţa candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu, preşedintele a răspuns: ”În privinţa consultării, pot să repet, nu am dorit să intru în aceste discuţii. Nu am fost consultat pentru că nu am dorit”.

Coaliţia a decis să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei: Gabriela Firea din partea PSD şi Sebastian Burduja din partea PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here