Ionuț Cristache a încasat o amendă de 10.000 de lei de la CNA

Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat joi TVR cu 10.000 de lei, pentru derapajele lui Ionuț Cristache, moderatorului emisiunii „România 9”, în edițiile din 20 și 28 ianuarie 2021, relatează Ziariștii.com.

Postul public a fost sancţionat din cauza unor afirmaţii jignitoare ale lui Ionuţ Cristache despre mai mulţi lideri PNL şi despre preşedintele Klaus Iohannis.

În cele două emisiuni sancționate, invitații lui Ionuț Cristache au fost Ion Cristoiu și Mircea Dinescu.

Propunerea de aplicare a unei amenzi de 10.000 de lei a fost făcută de Oana Dincă. Rezultatul: 7 voturi „pentru” și 2 voturi „împotrivă”.

Afirmațiile care i-au adus amenda

Emisiunea din 20 ianuarie

* „Vreau să vorbim şi despre o revoluţie care s-a înnecat a doua oară, când să se întâmple revoluţia roz de la PNL, iar nu s-a întâmplat! (…) Toată lumea se întreabă de ce e revoluţia roz. Că cică e culoarea anului. Sau culoarea preferată…”

* „Haideţi să-l vedeţi pe domnul Rareş Bogdan ascuţindu-şi… eram să zic penseta… armele la Aleph News şi după aia cerându-i scuze public pentru ce a zis, dar la Digi. Adică penibilul cât casa.”

* „Lămuriţi-ne şi pe noi, ce a vrut băiatul ăsta de la viaţa noastră?!”

* „Să presupunem, domnilor, că e un sâmbure de nemulţumire în PNL, da? Şi s-au strâns ăia – staţi puţin, lăsaţi-mă puţin! – trei pucişti: Boc, Bolojan… Băi, atâta i-a dus capul? Să-l pună pe cel mai compromis moral om din partidul ăla, pe Rareş Bogdan, care e zero valoare umană, l-au trimis la înaintare…”

* „Moralitate la Rareş Bogdan? Haideţi, domnule, lăsaţi-o baltă!”

* „Hai, domnule, îi e foame lui Rareş Bogdan şi îl ţine Orban la fărâmituri de un  de zile… de când?… de doi ani, de când a intrat în politică.”

* „Ştiţi ce grupuri de interese – Gruia Stoica şi compania – gravitează în jurul lui Rareş Bogdan? Ce Dumnezeu, suntem copii?!”

Emisiunea din 28 ianuarie

* „Nu ştiu dacă aţi realizat, dar preşedintele Klaus Iohannis şi-a început anul cu chef de muncă şi de faultat Constituţia, ar spune unii.”

* „De unde atâta hărnicie pe un preşedinte obişnuit mai mult cu relaxarea în ultimii 6 ani de mandat? Încercăm să ne dumirim împreună cu Ion Cristoiu.”

* „Şi cât de constituţionale sunt aceste chemări la ordine, până la urmă? Nu ne mai uităm, corect. Cine se mai uită la Constituţie? Dar putem să ieşim din ipocrizia asta, să zicem: «Dă-o dracu’ de Constituţie, că nu mai…!» Ce să mai?! Cui îi mai pasă?”

* „O încălcare a legii sau a Constituţiei e deja o normă, da, e un firesc.”

* „Şi-au drogat electoratul şi USR-PLUS, şi PNL timp de ani de zile, în opoziţie fiind, că «fără penali», că vin ei, rezolvă tot, dau cu moralitatea pe toate gardurile, ştiţi, «corupţia ucide», «cine nu sare ia condamnare…»”

* „Dintr-o dată e o linişte la PNL, era să zic la penalii de la PNL, dar ziceam bine.”

* „După  definiţia celor de la PNL, după goarnele PNL-iste şi iohanniste, cei doi (Mihai Chirica și Costel Alexe – n. red.) sunt nişte meritoşi penali.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here