Ionuţ Stroe, despre legea bugetului de stat

Foto: INQUAM/George Călin

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, declară că, odată cu legea bugetului de stat, Guvernul va anunţa, cel mai probabil, şi care sunt procentele cu care vor fi majorate pensiile începând de anul viitor. Potrivit lui Stroe, se intenţionează că legea bugetului să fie transmisă Parlamentului în octombrie, iar cel mai probabil în noiembrie va fi făcut şi anunţul privind majorarea veniturilor mici, transmite News.ro.

”Am decis în coaliţie ca, odată cu bugetul pe 2023, să avansăm public toate propunerile, toate măririle sau toate soluţiile sau toate măsurile pe care le avem atât pentru zona care trebuie protejată – segmentele de populaţie care au aşteptări, pensii, salarii mici – cât şi pentru zona economică. Probabil că în luna octombrie, sau cel târziu în luna noiembrie, va fi momentul în care premierul Ciucă şi Guvernul pe care îl conduce vor oferi public toate aceste aşteptări pe care, în mod legitim, le au foarte mulţi oameni. (…) Probabil că legea bugetului de stat va ajunge în luna octombrie în Parlament, luna noiembrie ar fi un termen rezonabil”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, luni seară, la Antena 3.
Potrivit acestuia, pensiile vor creşte ”în directă relaţie cu posibilităţile bugetare”. Stroe a declarat că este ”fair play şi recomandabil” faţă de populaţie ca guvernanţii să facă lucruri concrete şi nu promisiuni care nu pot fi acoperite.
”O nouă lege, o nouă reformă a pensiilor ne-ar ajuta enorm dacă ar însoţi proiecţia bugetară, pentru că, practic, ne-ar ajuta să evaluăm efortul bugetar pe care să-l facem pentru această creştere a pensiilor. De asta, revin şi subliniez concluzia că se vor mări, dar totul va fi în directă relaţie cu ceea ce poate să ofere bugetul României în acest moment. Nu încălzeşte pe nimeni dacă ofertăm şi aruncăm public la televizor în fiecare săptămână şi aruncăm cifre mari şi creăm iluzii, aşteptări imense”, a adăugat oficialul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here