Ionuţ Stroe: Din punctul nostru de vedere domnul Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic / Încercăm să facem această analiză de etapă, să vedem în ce stadiu ne găsim

Sursa: Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic şi asta nu i-o poate lua nimeni iar indiferent de presupuneri, că se va schimba această candidatură, indiferent de atacuri, scenarii sau fitile, el este cel care în acest moment are şi candidatura şi anvergura să conducă şi să înţeleagă acest oraş. ”Încercăm să facem această analiză de etapă, să vedem în ce stadiu ne găsim”, a spus liberalul despre discuţiile din şedinţa coaliţiei, potrivit News.ro.

”Nu s-a anunţat absolut nimic, există o decizie, din punctul nostru de vedere domnul Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic, asta nu i-o poate lua nimeni şi indiferent de presupuneri, că se va schimba această candidatură, indiferent de atacuri, scenarii sau fitile, el este cel care în acest moment are şi candidatura şi anvergura să conducă şi să înţeleagă acest oraş”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Stroe a precizat că ”atât liberalii cât şi cei de la PSD îşi doresc să câştige Primăria Generală a Capitalei”.

”Exact de la acest subiect pleacă şi discuţiile noastre, de aici pleacă tot. De asta ne uităm atât de serios la ce şanse are domnul Cîrstoiu, de asta încercăm să facem această analiză de etapă, să vedem în ce stadiu ne găsim, să luăm cele mai bune decizii şi cea mai eficientă strategie pentru a fi cei care câştigă primăria generală şi majoritatea în CGMB”, a arătat el.

Ionuţ Stroe a ţinut să precizeze că ”în momentul de faţă există doar o analiză pe care atât PNL cât şi PSD o fac, o analiză de etapă”.

”Este absolut normal să facem acest lucru”, a mai spus Stroe, precizând că discursul medicului Cîrstoiu din conferinţa de presă i s-a părut ”coerent şi onest” în legătură cu acuzaţiile care i se aduc privind incompatibilitatea.

”Nu facem şi nu desfacem candidaturi la televizor. Există o situaţie dată la acest moment, ne dorim să avem şi să fructificăm (..) acest avantaj transformat în oportunitate al forţei politice pe care o avem în momentul de faţă. Noi, liberalii şi social-democraţii avem forţa de a atinge peste 50% din opţiunile oamenilor din Bucureşti şi în mod evident dorim să transferpm acest suport şi candidatului nostru”, a arătat Stroe.

Despre susţinerea de către PNL a candidaturii lui Nicuşor Dan: Exclus acest scenariu

Ionuţ Stroe a afirmat despre susţinerea de către PNL a candidaturii lui Nicuşor Dan că este exclus acest scenariu, precizând că alianţa cu PSD este cel mai matur lucru din politica românească din ultimii 20 de ani.

”Exclus acest scenariu pentru că am asumat transparent acum aproape trei ani de zile această construcţie politică, este, dacă vreţi, această alianţă cel mai matur lucru din politica românească din ultimii 20 de ani şi în mod garantat aceasta este calea pentru a câştiga majorităţi nu numai la Bucureşti ci şi în ţară şi bineînţeles la guvernare. Atâta vreme cât avem rezultate împreună, atâta vreme cât construim lucruri solide şi avem rezultate concrete, este absolut normal să continuăm aşa”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

”Speculaţiile domnului Nicuşor în legătură cu o eventuală susţinere priviţi-le ca fiind în cheie electorală, adică încearcă să speculeze acest moment de dificultate”, a completat Stroe.

Despre riscul ruperii coaliţiiei de guvernare, în cazul unui eşec la Capitală, Ionuţ Stroe a afirmat că nu există acest risc.

”Am traversat momente mult mai dificile decât acest scenariu, am depăşit crize economice şi crize de toate felurile, sociale, criza preţurilor din energie, lucruri mult mai grave decât o candidatură pe Bucureşti. Noi suntem optimişti şi veţi vedea că vom câştiga Bucureştiul, aşa că nu credem că aceasta este o piatră de încercare a solidităţii acestei construcţii”, a subliniat Ionuţ Stroe.

Coaliţia PSD-PNL s-a reunit, luni, pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor privind incompatibilitatea sa. Decizia vine în condiţiile în care doctorul trebuia să îşi depună caniddatura, luni, la Biroul Electoral Municipal. Liberalii iau în calcul inclusiv să meargă cu un candidat propriu la Primăria Capitalei, în cazul în care medicul nu va mai fi candidatul alianţei PSD-PNL, în timp ce PSD vrea ca şi la Capitală cele două partide să vină cu un candidat comun, membru de partid.

Cătălin Cîrstoiu a anunţat vineri că nu se retrage, dar că mandatul său este pe masa coaliţiei. El a remarcat că a fost ”cam singur în precampania asta”. ”Aş fi nebun să merg într-o luptă fără sprijin, normal”, a afirmat el, întrebat dacă s-ar retrage dacă liderii coaliţiei îi cer acest lucru.

Cătălin Cîrstoiu: Mandatul meu este pe masa coaliției/ Nu am făcut nimic care să imi dea perspectiva că sunt în incompatibilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here