Iordania susţine că a interceptat ”aparate de zbor” în timpul atacului iranian asupra Israelului

Sursa: captură video

Iordania, ţară ce se învecinează cu Israelul, a interceptat „aparate de zbor” ce au pătruns în spaţiul său aerian în timpul atacului cu drone şi rachete lansat de Iran împotriva Israelului în timpul nopţii, a anunţat duminica dimineaţa guvernul iordanian într-un comunicat, informează AFP.

Forţele armate iordaniene „vor face faţă oricărei ameninţări sau încălcări ce pune în pericol securitatea şi siguranţa ţării, a cetăţenilor săi, a spaţiului său aerian şi a teritoriului său, indiferent de unde provine aceasta şi cu toate mijloacele disponibile”, a atenţionat guvernul iordanian, potrivit Agerpres.

Comunicatul precizează că forţele armate au „interceptat şi neutralizat aparate care au pătruns în spaţiul aerian iordanian în timpul nopţii trecute” şi că bucăţi din acestea au căzut „în mai multe locuri”, fără a face răniţi.

Iranul a lansat sâmbătă peste 200 de drone şi rachete împotriva Israelului, ca răspuns la un bombardament împotriva consulatului său de la Damasc. Teheranul a acuzat Israelul de acest bombardament, însă acesta nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit.

Represaliile de sâmbătă constituie primul atac direct întreprins vreodată de puterea iraniană împotriva teritoriului israelian, care nu recunoaşte Republica Islamică.

Ele generează temeri privind o escaladare în Orientul Mijlociu, într-un context deja exploziv pe fondul războiului din Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here