După ce ministrul de Externe Luigi Di Maio a co-prezidat pentru prima dată, la Roma, reuniunea ministerială a coaliției anti-Daesh – alături de secretarul de stat american Antony Blinken – câteva zile mai târziu, a sosit și reacția ISIS, scrie Corierre della serra.

Săptămânalul online al Naba a publicat acum trei zile un editorial care conține amenințări la adresa Italiei și a ministrului de externe. «Cel mai greu și mai important dosar de pe masa alianței cruciaților din Roma este Africa și regiunea Sahel. Ministrul italian de externe a recunoscut că nu este suficient să lupți cu statul islamic din Irak și Siria, ci trebuie să ne uităm la alte regiuni în care este prezent, argumentând că extinderea statului islamic în Africa și Sahel este îngrijorătoare, iar protejarea coastelor europene înseamnă a proteja Europa „. „Nu este o coincidență – continuă ziarul, care se referă la Statul Islamic – că cruciații și aliații lor se întâlnesc în cruciada Romei și nu există nicio îndoială că temerile Romei sunt justificate, deoarece este încă pe lista principalelor ținte ale mujahedinului. Mujahedinii din Isis așteaptă încă împlinirea făgăduinței lui Dumnezeu atotputernic față de ei: acesta este Dabiq, acesta este Ghouta, acesta este Ierusalimul și acesta este Roma și vom intra fără promisiuni false”, mai scrie publicașia on-line.

Este pentru prima dată când Di Maio este menționat în mod expres de Isis. Înaintea sa, ultimul șef al Ministerului de Externe care a fost numit, a fost – în timpul unei știri radio difuzate de la Mosul – Paolo Gentiloni.

Solidaritate a politicii

Ministrul a primit dovezi de solidaritate din toate zonele politicii italiene.

Astfel, premierul Mario Draghi și-a exprimat sprijinul deplin și solidaritatea profundă. ”Conferința anti-Daesh pe care a condus-o a fost un succes. Guvernul rămâne angajat în lupta împotriva terorismului ”.

Fostul prim-ministru Giuseppe Conte și-a exprimat cea mai mare apropiere față de ministrul de Externe, devenit subiectul „amenințărilor inacceptabile” din partea ISIS. Matteo Salvini, secretar al Ligii: ”Solidaritate cu Luigi Di Maio, împotriva tuturor amenințărilor și intimidărilor. Ne vom angaja și mai mult, astfel încât Isis și extremismul islamic să fie eradicate odată pentru totdeauna”.

Maria Stella Gelmini, ministru pentru Afaceri Regionale: ”Solidaritate și apropiere de Luigi Di Maio. Amenințările ISIS pentru Italia și pentru ministrul nostru de externe nu ne sperie, într-adevăr, ele ne întăresc poziția fermă în Alianța Atlanticului. Terorismul și violența vor continua să fie combătute cu hotărâre”.

Comisarul Camerei și membru al Comisiei pentru afaceri externe Edmondo Cirielli (FdI): ”Aceste intimidări sunt demonstrația cât de necesar este să nu lăsăm garda jos și să relansăm lupta împotriva terorismului islamic. Este esențial să consolidați imediat instrumentele militare și personalul de informații în apărarea Italiei și a instituțiilor sale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here