Israelul și-a redeschis spațiul aerian duminică, după ce companiile aeriene își anulaseră zborurile din cauza atacurilor Iranului

Sursa: www.elal.com

Companiile aeriene israeliene au anunțat că operațiunile au revenit la normal duminică, după ce un atac nocturn cu rachete și drone iraniene a închis spațiul aerian și a dus la anularea lor, informează Reuters.

Israelul și-a redeschis spațiul aerian începând cu ora 7:30 a.m. (0430 GMT) duminică, adăugând că se așteaptă ca orarul zborurilor din Tel Aviv să fie afectat, iar călătorii ar trebui să verifice orele de zbor înainte de a merge la Aeroportul Internațional Ben Gurion.

Operatorul aerian El Al a declarat că și-a reluat operațiunile și că „lucrează pentru a stabiliza programul de zbor cât mai curând posibil”. „El Al va face tot posibilul pentru a păstra podul aerian spre și dinspre Israel”, a precizat compania.

Compania aeriană a anulat 15 zboruri către Europa, Dubai și Moscova programate pentru duminica, în timp ce zborurile care decolaseră spre Bangkok și Phuket au fost nevoite să se întoarcă.

Transportatorul israelian mai mic Arkia a declarat că este în curs de a face ajustări la programul de zboruri după ce a amânat curse către Atena, Milano și Geneva.

Potrivit autorităților aeroportuare, majoritatea zborurilor companiilor străine au fost amânate, inclusiv cursele duminicale către Londra ale companiei Wizz Air, către New Delhi ale companiei Air India, către Madrid operate de Iberia și către Marsilia ale Air France. Zborurile El Al către Londra, Frankfurt, Berlin, București, Atena, Paris și Roma și zborul Ethiopian Airline către Addis Abeba au putut decola.

Iordania, Irakul și Libanul și-au redeschis și ele duminică spațiile aeriene, după ce le-au închis sâmbătă târziu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here