Iulian Fota, apel la experți pentru scrierea unei „strategii alternative de securitate națională”

Zbigniew Brzezinski și Iulian Fota Sursa: Facebook

Fostul consilier prezidențial, Iulian Fota, face un apel, pe pagina sa de Facebook, la experții independenți care pot contribui la schițarea unei strategii alternative de securitate națională.

„Pentru că este moda provocărilor, lansez și eu una! Cei care ne pricepem, haideți să scriem, individual, o strategie alternativă de securitate națională (sau apărare, că e tot aia). Până duminica viitoare, când postăm viziunea proprie pe FB-ul fiecăruia sau îi dedicăm chiar un site special”, scrie Iulian Fota, în prezent director al Colegiului Național de Informații.

Potrivit acestuia, materialul trebuie „să aibă o minimă structură obligatorie: situația actuală a României, context internațional, RAV-riscuri, amenințări, vulnerabilități, agenda de securitate națională sau direcții de acțiune (diplomatic, militar, intelligence , siguranță interna). Cât timp ideile exprimate sunt clare și au valoare, materialul poate fi și unul sintetic, cu linii și puncte. Am în cap o listă lungă de persoane care s-ar putea încumeta la un astfel de efort intelectual. Mă adresez vouă, doamne sau domni, acceptați provocarea mea? Hai, curaj!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here