Trei români, doi dintre ei directori ai unor firme, sunt suspectaţi că au comis la Londra un jaf după o metodă văzută doar în filme. Cei trei ar fi săpat un tunel care făcea legătura între un apartament și o casă de bijuterii cunoscută în Londra.

Au furat bijuterii cu diamante în valoare de aproape 300.000 de lire, dar au lăsat urme suficiente, iar anchetarorii au ajuns la ei. Astfel, doi dintre ei au fost arestaţi la Iaşi, fiind extrădați în Marea Britanie în cursul acestei săptămâni, potrivit Ziarul de Iași.

Potrivit aceleiași surse, suspecții extrădați sunt din Bârlad. Marian M., 43 de ani, și Cristian N., 46 de ani, fiind arestați în baza unui mandat emis de Westminster Magistrates Court, apoi extrădaţi în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Iaşi.

Jaful de la bijuteria George Attenborough & Son, de pe Fleet Street, a fost comis în primăvara acestui an. Suspecţii au săpat un tunel subteran ce i-a dus în incinta bijuteriei. Chipul unuia din suspecți a fost descoperit de anchetatori în baza unor imagini prelucrate de pe camerele de supraveghere din zona bijuteriei. Identitatea sa a fost aflată când acesta a părăsit Marea Britanie, prin Eurotunel.

Anchetatorii din Marea Britanie au calculat valoarea pagubei: bijuterii de 298.987,21 de lire sterline şi stricăciuni de 16.000 de lire sterline. Britanicii impută hoţilor români şi pierderi comerciale suferite de firmă: 20.000 de euro.

Când tâlhăria a fost descoperită, luni (n.r. – jaful a avut loc în weekend, când bijuteria e închisă), s-au găsit două găuri (destul de mari cât să permită unui om să se târască prin ele) săpate prin perete, una din zona comună pătrunzând în bijuterie şi una dintre zona comună către librăria William Hill de la etajul inferior). Se crede că această gaură a fost făcută prima dată din greşeală“, se arată în documentele judiciare trimise de autorităţile engleze, la Iaşi, citate de Ziarul de Iași.

Poliţia din Londra a ajuns la români după ce a aflat că aceştia au închiriat un apartament în apropierea locului unde a avut loc jaful. Al treilea suspect al jafului nu a plecat din Anglia și a fost arehstat anterior. Nicolae Ş., 45 de ani, era director al unor companii din Anglia.

Pentru faptele lor, românii riscă până la 10 ani de închisoare în Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here