Bilanţul epidemic a ajuns la 33 de morţi în Franţa, unde se înregistrează 1.784 de cazuri de coronavirus, anunţă autorităţile, iar preşedintele Emmanuel Macron a îndemnat Uniunea Europeană să facă tot ce este „necesar” la nivel medical şi economic, anunță Mediafax.

Jérôme Salomon, directorul general al Departamentului pentru Sănătate de la Paris, a declarat marţi seară că în Franţa se înregistrează în total 1.784 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Au decedat 33 de persoane, iar 86 sunt în stare gravă. „98% dintre persoanele infectate se vindecă. În Franţa, rata de mortalitate este foarte scăzută şi există foarte puţine cazuri grave comparativ nu numărul cazurilor detectate”, a afirmat Jérôme Salomon, citat de cotidianul Le Figaro.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a îndemnat ţările Uniunii Europene să ia toate măsurile necesare. „În contextul coronavirusului, nu trebuie să lăsăm loc speculaţiilor şi instabilităţii. Europa va trebui să facă tot ce este necesar pe plan medical şi pe plan economic”, a declarat Emmanuel Macron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here