Deputatul USR care îl apăra indirect pe Răzvan Cuc și-a șters postarea. Ce scrisese pe Facebook

Deputatul USR Ionuț Moșteanu și-a șters de pe Facebook postarea în care își exprima dubiile în legătură cu presiunile puse de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, asupra fostei șefe TAROM, Mădălina Mezei, pentru a ține la sol mai multe avioane ale companiei în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

În postarea ștearsă de pe rețeaua de socializare, Moșteanu făcea următorul comentariu sceptic: „E mare știre că Răzvan Cuc ar fi sunat-o pe șefa de la Tarom, doamna Mezei, să oprească avioanele de pe cursele interne în dimneața moțiunii ca să nu ajungă parlamentarii la vot. Vom afla dacă a încercat (am dubii), dar știu sigur că era imposibil”.

Postarea ștearsă a lui Ionuț Moșteanu, captură de ecran.

„Cât timp există plan de zbor, avioanele sunt la timp pe aeroport și nu au probleme tehnice nu pot fi oprite decât pentru motive clare, bine documentate și asumate oficial. Nu există scenariul în care un director dă telefon și nu mai pleacă avionul. Și dacă în directorii care vin și pleacă pot să nu am încredere, am încredere în piloții Tarom, oameni care au o meserie bine plătită și își găsesc de lucru mâine oriunde, oameni care nu pot fi șantajați sau intimidați”, a mai scris deputatul USR.

În ceea ce privește situația financiară de la TAROM, Moșteanu crede că „singura salvare pentru acest simbol național e privatizarea, așa cum am spus-o de multe ori”.

CITIȚI ȘI: Cursă charter TAROM, București – Baia Mare, pentru pesediștii care au mers la nunta lui Zetea, șeful CJ Maramureș

„Taromul a fost dus spre groapă de niște găști din interior care acum strigă că vor salvarea. Vor salvarea Tarom cu bani publici, vor să își păstreze locurile privilegiate și călduțe. Și că veni vorba – doamna Mezei a fost reprezentanta Tarom la Bruxellles, si temporar director, soțul e reprezentant comercial Tarom la Amsterdam, fratele pilot Tarom și tatăl este fost șef al sindicatului tehnic Tarom. Înțelegeți care e problema?”, mai scria în postarea ștearsă de Ionuț Moșteanu.

Postarea ștearsă, captură de ecran cu embed-ul de pe Universul.net.

CITIȚI ȘI: Cuc, autodenunț în direct: Am întrebat-o, într-adevăr, pe Mezei ce parlamentari zboară

Universul.net a dezvăluit, recent, că liderii PSD au avut un plan A și un plan B pentru a îngreuna prezența unor parlamentari din opoziție la votul pe moțiunea de cenzură.

Mezei a fost demisă de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care, în cursul zilei de vineri, a fost acuzat de fostul premier, Victor Ponta, că devalizează compania și se folosește de funcție pentru a agăța tinere stewardese pe care le promovează apoi în funcții.

Între timp, DNA s-a autosesizat în acest caz. Mădălina Mezei se va prezenta luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție. De asemenea, Viorica Dăncilă a dispus trimiterea Corpului de Control al premierului l-a Ministerul Transportului și la TAROM.

CITIȚI AICI PE LARG DESPRE SCANDALUL TAROM:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here