Premierul japonez a decretat stare de urgenţă sanitară anti-Covid la Tokyo, pe perioada Jocurilor Olimpice

Sursa: Pixabay

Actualizare. Premierul japonez Yoshihide Suga a anunţat joi o nouă stare de urgenţă sanitară la Tokyo – în urma unei creşteri a cazurilor de covid-19 -, care urmează să rămână în vigoare pe întreaga durată a Jocurilor Olimpice (JO), care urmează să înceapă peste două săptămâni, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Vom declara o stare de urgenţă la Tokyo”, a anunţat Yoshihide Suga în cadrul unei reuniuni guvernamentale pe tema unor măsuri sanitare.

Această stare de urgenţă sanitară urmează să dureze până la 22 august, a precizat el.

Jocurile Olimpice urmează să se desfăşoare de la 23 iulie la 8 august.

Știrea inițială. Guvernul nipon a confirmat, joi, intenţia sa de a introduce o nouă stare de urgenţă sanitară pe toată durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo, competiţie ce urmează să debuteze peste două săptămâni, informează AFP, preluată de Agerpres.

Presa japoneză a făcut deja referire la posibilitatea unei competiţii cu porţile închise în majoritatea site-urilor olimpice din Tokyo.

În Japonia, măsurile stării de urgenţă sanitară sunt însă mai puţin stricte decât carantinările impuse în majoritatea ţărilor, limitând practic vânzarea de alcool şi obligând barurile şi restaurantele să închidă mai devreme.

Dar restricţiile vizează şi manifestările culturale şi sportive, o chestiune esenţială cu două săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor, programată pe 23 iulie.

„Numărul de noi cazuri continuă să se crească la Tokyo”, a declarat, joi, Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil cu Covid-19.

„Prin creşterea deplasărilor de persoane, varianta Delta, mai infecţioasă, reprezintă aproximativ 30 la sută din cazuri. Această cifră este în creştere”, a mai spus acesta.

Nishimura a precizat că noua stare de urgenţă sanitară, care va fi oficializată în cursul zilei, va dura până pe 22 august şi va fixa un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea unui site.

Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să închidă la ora 22:00. De asemenea, evenimentele se vor încheia la 21:00.

Franţa pregăteşte obligativitatea vaccinării anti-Covid pentru cadrele medicale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here