Jeff Bezos s-a retras luni din funcţia de director general al Amazon

Sursa: Wikimedia

Fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, s-a retras luni din funcţia de director general al companiei de comerţ electronic, urmând să rămână preşedinte executiv şi cel mai mare acţionar al acesteia, dar contul său de Instagram arată că are multe alte interese care îi vor ocupa timpul, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Pasionatul de science fiction intenţionează să zboare în această lună în spaţiul suborbital, alături de cel mai bun prieten şi frate al său, Mark, potrivit unei postări recente.

Într-o altă postare, Bezos se află la volanul unei camionete pickup electrice construită de Rivian, startupul finanţat de Amazon, traversând deşertul purtând o pălărie de cowboy pentru a vedea aterizarea unei capsule de rachetă.

Bezos este atras de mult timp de ultima frontieră, iar acesta a investit miliarde de dolari în compania spaţială Blue Origin pentru a promova turismul şi infrastructura în spaţiu.

Primul zbor cu echipaj uman va avea loc pe 20 iulie, la mai puţin de două săptămîni după ce compania Virgin Galactic a miliardarului Richard Branson va începe o nouă epocă a călătoriilor dincolo de Pământ.

Bezos îl va lăsa pe fostul director pentru cloud computing al Amazon, Andy Jassy, să conducă o companie care este mai mare şi mai valoroasă caa oricînd. Nu este clar cum va conduce Bezos de pe margine.

Jeff Bezos, un director de fond de hedging transformat în antreprenor de garaj, a definit cultura Amazon o lungă perioadă de timp, prin concepte precum ”obsesia clientului” şi ”ai coloană vertebrală; fii în dezacord şi dedică-te”, precum şi prin emailuri către echipa sa care conşineau doar un semn de întrebare.

Bezos a afirmat în aprilie, într-o scrisoare adresată vinvestitorilor, că, în calitate de preşedinte executiv, se va concentra pe iniţiative noi şi pe a face Amazon un loc mai bun pentru a munci. Asta după ce a ieşit la iveală frustrarea angajaţilor, în urma unei campanii nereuţite de a înfiinţa un sindicat în Alabama.

Contul său de Instagram scoate însă în evidenţă interesul său pentru nominalizările la Oscar şi premiile Golden Globe câştigate de Amazon Studios, iar în timpul celei mai recente adunări anuale a acţionarilor Bezos a vorbit despre reimaginarea eroilor ecranului pentru secolul 21, prin intermediul acordului Amazon de preluare a MGM.

Bezos s-a întâlnit totodată cu oficiali publici, pentru a atrage atenţia asupra activităţii sale filantropice. Miliardarul a discutat despre eforturile în domeniul climei cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi a vizitat un adăpost pentru oameni fără adăpost împreună cu guvernatorul statului Washington, Jay Inslee. Arată postările sale.

Miliardarul s-a distrat în compania cântăreţilor Katy Perry, Lil Nas X şi Lizzo.

Ce s-a ales de Rason, experimentul nord-coreean care a cochetat cu capitalismul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here