Jefuirea miliardarului Dan Nicorescu – răsturnare de situație. Pe lista de suspecți se află și iubita acestuia

Dan Nicorescu

Noi detalii în cazul jafului ca în filme căruia i-a căzut recent victimă excentricul miliardar Dan Nicorescu. Pe lista de suspecți se află și iubita acestuia, cea care a anunțat poliția.

Miliardarul Dan Nicorescu a fost tâlhărit în propria casă aflată pe Șoseaua Nordolui, vizavi de Parcul Herăstrău. Incidentul a fost raportat polițiștilor chiar de către iubita omului de afaceri, iar pagubele se ridică la sute de mii de euro.

Paznicul vilei nu se afla în post în momentul jafului.

Hoții nu au lăsat urme si au purtat cagule pentru a nu fi identificați, potrivit primelor informații. Poliția a ridicat probe de la fața locului.

Potrivit imaginilor obţinute de anchetatori, de pe toate camerele de supraveghere din zona atacului, ar fi vorba despre trei persoane, care au intrat peste Dan Nicorescu, când se afla singur în casă.

Hoții au intrat în vilă și l-au bătut și încătușat.

Potrivit declarațiilor acestuia, ar fost amenințat cu moartea și maltratat de atacatori pentru a dezvălui unde ține banii și bijuteriile. 

Jaful ar fi fost premeditat, pentru că Dan Nicorescu ar fi fost filat mai multe zile.

Pe lista de suspecți: iubita și interlopi celebri din anii 2000

Oamenii legii iau o anchetează și pe iubita lui Dan Nicorescu, fiind bănuită că ar fi putut avea legătură cu gruparea de tâlhari.

Mai mult, polițiștii specializați în investigații criminale au început să întocmească o listă cu toți tâlharii care au acest mod de operare și care au fost eliberați din închisoare, dar și alți tâlhari cunoscuți pentru astfel de fapte, care dispăruseră de multă vreme din peisajul infracțional românesc și despre care există informații că ar fi revenit în țară în contextul pandemiei de COVID-19.

De pe lista anchetatorilor nu ar lipsi nici membrii uneia dintre cele mai periculoase bande de tâlhari, eliberați recent din închisoare și care, în anii 2000 au comis mai multe fapte cu o brutalitate ieșită din comun, ultima dintre ele urmată de moartea victimei.

Este vorba despre banda condusă de Vasile Petre, zis „Piticu” și Viorel Niculina, poreclit „Zănoafe”, informează Gândul. 

Printre victimele acestora s-a numărat atunci și Sandu Anghel, zis „Bercea Mondial”. Ca să spună unde sunt banii, familia acestuia a fost bătută inclusiv cu niște bare metalice.

„Piticu” și „Zănoafe” au fost arestați în 2012, după ce au omorât în bătaie un bărbat din Chitila. La vremea respectivă, anchetatorii au stabilit că urletele victimei, care stătea la casă, au fost auzite inclusiv de unii dintre vecini.

Dan Nicorescu, de 53 de ani, este cunoscut în special pentru colecția sa de bolizi de lux și averea estimată la aproape un miliard de euro.

Prejudiciul total în urma jafului este estimat la peste 300.000 de euro, în urma primelor informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here