Jen Psaki plănuiește să părăsească postul de purtător de cuvânt al Casei Albe pentru MSNBC

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, intenționează să părăsească administrația Biden în următoarele săptămâni și este de așteptat să ocupe o nouă poziție în cadrul rețelei de știri prin cablu MSNBC, de stânga, a scris The Washington Post vineri, citând două surse care cunosc situația.

Potrivit sursei citate, Psaki este în discuții avansate pentru a se alătura rețelei, deși acordul nu a fost încă semnat. MSNBC a refuzat să comenteze această situație vineri, menționează The Washington Post.

Conform aceleiași surse, se așteaptă ca Psaki să se alăture rețelei în această primăvară și va găzdui, de asemenea, o emisiune de streaming pentru platforma NBC Universal Peacock.

Rolul ei va fi similar cu cel al fostei purtătoare de cuvânt a vicepreședintelui Kamala Harris, Symone Sanders, care va găzdui o emisiune în streaming și, de asemenea, o emisiune tradițională de televiziune în weekend. Emisiunea lui Sanders, „Symone”, va fi difuzată la ora 16:00. Sâmbăta și duminica pe MSNBC începând cu luna mai.

Un oficial de la Casa Albă nu a comentat planurile lui Psaki, dar a spus că ea continuă să lucreze în numele președintelui Biden și al administrației sale.

Psaki este un veteran al știrilor prin cablu, fiind comentator pentru CNN înainte de a se alătura administrației Biden.

Site-ul web Puck a raportat la sfârșitul lunii februarie că Psaki s-a întâlnit cu directori de la CNN și MSNBC despre potențiale locuri de muncă post-Casa Albă. În timpul unui briefing de presă din 25 februarie, Psaki a fost întrebată dacă plănuia să părăsească administrația pentru o slujbă de televiziune. „Am mai mult decât suficient în farfurie aici”, a spus ea, „deci, încă nu poți scăpa de mine”.

Cei de la Axios au raportat pentru prima dată planurile lui Psaki de a se alătura MSNBC.

Difuzarea MSNBC pe Peacock este esențială pentru o rețea mai largă – și la nivelul întregii industrie – pivotează către programarea în flux, pe măsură ce mai mulți americani încetează să plătească pentru abonamentele tradiționale de cablu. Rețeaua are deja emisiuni în streaming pe Peacock găzduite de comentatorii politici Mehdi Hasan și Zerlina Maxwell. Marți, CNN a lansat CNN Plus, un serviciu de streaming cu abonament care costă aproximativ 6 USD pe lună și reprezintă cea mai mare investiție a rețelei în programare și formate noi din ultimele decenii.

Deocamdată, nu este clar cine o va înlocui pe Psaki în funcția de secretar de presă la Casa Albă, dar adjunctul ei, Karine Jean-Pierre, este considerat un candidat de top. Înainte de a se alătura administrației Biden, Jean-Pierre a fost comentator la MSNBC.

Există o tradiție îndelungată a secretarilor de presă de la Casa Albă care au trecut la televiziune. Gazda MSNBC, Nicolle Wallace, a fost director de comunicații pentru președintele George W. Bush, iar Fox News i-a preluat pe foștii secretari de presă ai Casei Albe Dana Perino, Ari Fleischer și Kayleigh McEnany.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here