Jurnaliștii ar putea fi scutiți de impozitul pe venit. Salariile lor ar urma să crească

sursa: pixnio.com

Proiectul de lege prin care jurnaliştii sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit a primit, marţi, în Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor, un raport suplimentar favorabil pentru adoptare. Actul normativ defineşte activitatea de jurnalism în Codul Fiscal.

Propunerea legislativă introduce în Legea Codului fiscal o nouă categorie profesională care ar putea fi scutită de plata impozitului pe venit: „persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor şi pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, ca urmare a desfăşurării activităţii de jurnalism, în condiţii stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al Ministrului Finanţelor Publice” Propunerea defineşte activitatea de jurnalism astfel:

„cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului şi altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi a unui contract de drepturi de autor”, a scris Mediafax.

Propunerea sprijinită de 27 de deputaţi şi senatori PSD, ALDE şi PMP a fost adoptată de Senat pe 3 iunie, în calitate de prim for legislativ sesizat. Camera Deputaţilor este decizională în acest caz.

În prezent, impozitul pe venit este de 10%.

Încă un motiv de bucurie pentru angajații din media, care sunt deja printre cei mai fericiți salariați din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here