Justiţia rusă respinge un apel al lui Navalnîi împotriva încarcerării

Sursa: Twitter

Un tribunal de la Moscova a hotărât joi ca opozantul rus Aleksei Navalnîi să rămână în închisoare şi i-a respins apelul pe care l-a formulat împotriva plasării sale în detenţie provizorie, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Aleksei Navalnîi a fost plasat în detenţie provizorie pe o perioadă de 30 de zile la 18 ianuarie, după ce a fost acuzat de încălcarea unei eliberări condiţionate, acuzaţii pe care le respinge.

Principalul opozant al Kremlinului riscă să petreacă ani de zile în închisoare.

Occidentul exercită presiuni asupra Moscovei să-l elibereze din închisoare, iar zeci de mii ruşi au manifestat sâmbătă în ţară, cerând eliberarea sa din închisoare.

Aliaţii lui Navalnîi au îndemnat miercuri la noi manifestaţii, în acest weekend, în favoarea eliberării opozantului.

Aleksei Navalnîi s-a plâns, în această audiere, de faptul că nu a fost autorizat să discute în privat cu avocatul său, de când a fost arestat, la 17 ianuarie.

Judecătorul l-a autorizat să discute cinci minute cu avocatul său prin videoconferinţă şi le-a ordonat paznicilor acestuia să părăsească încăperea.

Opozantul rus a fost arestat la întoarcerea sa din Rusia, după cinci luni de convalescenţă în Germania, unde a fost transferat în august, în urma unei presupuse otrăviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok, în spatele căreia acuză că se află preşedintele rus Vladimir Putin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here