Kamala Harris, testată pozitiv pentru Covid-19

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a fost testată marți pozitiv pentru COVID-19, dar nu prezintă simptome, a declarat un purtător de cuvânt, într-un moment în care a existat o creștere a cazurilor în rândul personalului Casei Albe, informează Reuters.

Harris nu a fost în contact strâns cu președintele Joe Biden sau cu prima doamnă, Jill Biden, din cauza programului lor de călătorie, a declarat secretarul ei de presă, Kirsten Allen. Harris se va izola și se va întoarce la Casa Albă când va fi testată negativ, a adăugat Allen.

După consultarea cu medicii ei, Kamalei Harris i-a fost prescris și a luat medicamentul antiviral Paxlovid, a spus Allen.

Harris a intrat marți la Casa Albă, dar a fost testată pozitiv, astfel că a plecat înainte de a se întâlni cu Biden, a declarat un înalt oficial al administrației.

Infecțiile au crescut în unele părți ale Statelor Unite din cauza subvariantei Omicron BA.2, foarte transmisibile, chiar dacă infecțiile sunt în scădere în general, potrivit oficialilor de sănătate publică.

În ultimele săptămâni, Doug Emhoff, directorul de comunicații al lui Harris, Jamal Simmons, secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki și secretarul de presă adjunct, Karine Jean-Pierre au fost depistați pozitiv.

Alți oficiali de rang înalt care au fost testați pozitiv luna aceasta au fost președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, următoarea în linia de succesiune la președinție, după Harris, procurorul general Merrick Garland și secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo.

Senatorii democrați Ron Wyden și Chris Murphy au anunțat marți că au fost testați pozitiv pentru COVID. Un consilier senior al Senatului Democrat a spus că, din cauza absențelor senatorilor, voturile ar putea fi amânate pentru unii nominalizați ai lui Biden, care se confruntă cu o opoziție puternică din partea republicanilor.

Senatul este împărțit 50-50 între democrați și republicani. Echilibrul poate fi rupt de Harris, care în prezent nu poate veni la Senat pentru a vota.

Oficialii administrației au spus recent că intrarea regulată a președintelui Biden în contact cu consilierii și susținătorii l-ar putea expune și pe el la COVID-19.

Cu toate acestea, administrația este dornică să proiecteze un sentiment de normalitate, deoarece mulți americani se întorc la muncă și socializează cu prietenii și familia.

Atât Biden, cât și Harris sunt complet vaccinați împotriva COVID-19 și au primit două injecții de rapel. În ultimele săptămâni, ei s-au amestecat cu oaspeți fără mască, la Casa Albă, inclusiv la un eveniment la care au participat 200 de invitați, împreună cu fostul președinte Barack Obama, pentru a vorbi despre legea democraților în domeniul Sănătății.

Cu alegerile intermediare programate pentru noiembrie, 51% dintre americani dezaprobă performanța lui Biden la locul de muncă, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, în timp ce țara se luptă cu inflația ridicată și cu invadarea Ucrainei de către Rusia, împingându-i pe Biden, Harris și oficialii administrației de rang înalt să călătorească mai mult și să petreacă mai mult timp în grupuri mari, fără mască de protecție, mai scrie Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here