Karla Codrea, CEO DPD: ”Am primi o gură de oxigen daca s-ar elimina taxele”

„Suntem conștienți că ne aflăm în prima linie. Intrăm în contact zilnic cu mii și zeci de mii de oameni, care ne așteaptă să le livrăm ceea ce au nevoie”, a declarat Karla Codrea, CEO-ul companiei de curierat DPD, într-un interviu acordat publicației Forbes

  1. Ce decizii de business a luat compania dvs de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Principala noastră preocupare este siguranța angajaților și a clienților noștri. Știm că este nevoie de noi, că le putem veni în ajutor celor nevoiți să stea acasă, pentru care tranzacțiile online și livrarea la domiciliu constituie alternativa mai sigură la cumpărăturile din magazine. Toate celelalte măsuri pe care le-am luat și le vom lua pornesc de la această preocupare. 

De exemplu, încurajăm plata online sau cu cardul, direct la curier, o variantă sigură și la îndemână. A fost o miză importantă pentru noi să dotăm toți curieri DPD România cu terminale POS. Mai ales în aceste zile, evitarea bancnotelor, despre care Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului BNR, spunea că sunt foarte periculoase atunci când e vorba de transmiterea unei epidemii. 

Suntem în permanență atenți la tot ce se întâmplă, pentru a reacționa rapid și a răspunde prompt, astfel încât livrările să fie făcute în siguranță și la timp. Specialiștii noștri au pregătit scenarii de rute alternative pentru situațiile în care anumite zone ar intra sub interdicții de circulație.

Pentru coletele care sosesc din zone cu o incidență crescută a COVID-19 și care necesită o eventuală perioadă suplimentară de reținere, am delimitat spații sterile în depozitele noastre, unde accesul se face doar cu echipament de protecție special. În același timp, gestionăm cu prudență întâlnirile cu clienții și cu furnizorii și am decis ca deocamdată să închidem oficiile DPD Collect.

Altfel, toată lumea la DPD România lumea lucrează după programul normal.  

2.            Care sunt măsurile pe care compania dvs le-a luat în sprijinul angajaților de la izbucnirea epidemiei de coronavirus?

Am implementat măsuri speciale de siguranță atât pentru angajații noștri cât și privința coletelor care vin din zonele de risc. Curierii și angajații din depozite folosesc mănuși și, atunci când situația o impune, măști. De asemenea, au fost instruiți cum se pot proteja și cum îi pot proteja pe clienții noștri. Toate spațiile DPD România sunt dezinfectate la fiecare două ore. De asemenea, efectuăm triajul epidemiologic al angajaților în principalele depozite DPD România. Avem proceduri stricte de lucru în procesul de livrare, pentru evitarea riscului de contaminare.  

Am luat masuri organizatorice pentru a separa fluxurile de lucru, astfel încât să minimizam contactele între angajați și am sistat anumite curse internaționale pentru protecția șoferilor.

3.            Care ar fi măsurile guvernamentale ce ar trebui luate în următoarea perioada de timp pentru atenua efectele negative ale coronavirusului asupra activității din sectorul în care activați.

În acest moment, industria noastră, a cărei activitate se desfășoară în sprijinul oamenilor nevoiți să rămână acasă, ar primi o gură de oxigen dacă s-ar elimina taxele și s-ar susține plata șomajului tehnic în unitățile afectate. Ar fi de mare ajutor acordarea de facilități la plata taxelor și impozitelor și s-ar înființa linii de finanțare de urgență pentru IMM-uri. 

4.            Care sunt scenariile posibile pe care le vedeti pentru business-ul dvs daca epidemia continua si/sau ia amploare? Dar pentru intreaga economie romaneasca?

Lucrăm cu mai mult scenarii, în funcție de evoluția situației. Deocamdată nu ne-am confruntat cu scăderi de volume, dar tendința este de scădere pe segmentul B2B și ușoară creștere pe B2C.  

5.            Cum credeti ca ati putea ajuta comunitatea – sociala si/sau de business?

În această perioadă, toată lumea este preocupată în primul rând de siguranța proprie și a celorlalți. În ceea ce ne privește, suntem conștienți că ne aflăm în prima linie. Mare partea a activității noastre se desfășoară în stradă, pe șosele. Intrăm în contact zilnic cu mii și zeci de mii de oameni, care ne așteaptă să le livrăm ceea ce au nevoie. De aceea, suntem preocupați să asigurăm continuitatea serviciului în condiții cât mai aproape de normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here