Inquam Photos / Manases Sandor

Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a declarat miercuri că procedura privind o nouă revocare a Avocatului Poporului nu va mai fi reluată în coaliţia de guvernare, după ce CCR a dat o decizie prin care Renate Weber va reveni pe acest post.

„Nu am avut nicio discuţie. Persoana domnului Fabian Gyula nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat (…) Nu am discutat, nici nu intenţionam să discutam despre acest subiect”, a declarat Kelemen Hunor, la Parlament, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare, relatează Agerpres și News.ro.

„Acceptăm toate deciziile instituţiilor statului, pentru că altfel facem ţara varză”

El a adăugat că procedura nu va mai fi reluată.

„Eu nu doresc nimic în acest moment legat de Avocatul Poporului. S-a dat decizia CCR, acceptăm. Ne place sau nu ne place, acceptăm toate deciziile instituţiilor statului, pentru că altfel facem ţara varză. S-a închis, deci este o decizie a CCR. Ar trebui să fii un pic inconştient să deschizi din nou procedura. Nu propunem noi aşa ceva”, a precizat liderul UDMR.

Curtea Constituţională a României a stabilit că este neconstituţională revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca aceasta să îşi reia poziţia după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here