Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, miercuri, o scrisoare Patriarhului BOR, Daniel, în care afirmă că trecerea la cele veşnice a Arhiepiscopului Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor reprezintă un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română, arătând că acesta a fost „un păstor cu har” care „şi-a consacrat eforturile misionare păstrării identităţii româneşti”.

Doresc să adresez sincere condoleanţe Preafericirii Voastre, înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi membrilor Sfântului Sinod, precum şi credincioşilor din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, odată cu trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţitului părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Este un moment de tristeţe pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română şi pentru toţi credincioşii care s-au aflat sub înalta arhipăstorire a Înaltpreasfinţitului Pimen. Personalitate longevivă şi păstor cu har, Înaltpreasfinţitul Pimen s-a dăruit cu generozitate Bisericii şi semenilor, şi-a consacrat eforturile misionare păstrării identităţii româneşti, punând în valoare, în ţară şi peste hotare, bogăţia spiritualităţii ortodoxe şi patrimoniul valoros al bisericilor şi mănăstirilor din Moldova„, subliniază şeful statului în scrisoarea transmisă Patriarhului BOR.

Preşedintele Iohannis remarcă faptul că Biserica Ortodoxă Română a participat consistent la efortul naţional de combatere a pandemiei de coronavirus.

„Evocând personalitatea celui dispărut, doresc să remarc şi faptul că, prin rugă şi sprijin pentru cei aflaţi în dificultate, prin ajutor pentru cei din prima linie, Biserica Ortodoxă Română a participat consistent la efortul naţional de combatere a pandemiei. Sunt încredinţat că în perioada care urmează, sub înţeleapta arhipăstorire a Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română va fi sprijin pentru societatea noastră, îmbinând misiunea sa pastorală cu preocuparea pentru protejarea credincioşilor şi ierarhilor săi, pentru o cât mai grabnică revenire la normalitate a României”, spune şeful statului.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here