Kliciko: Lupte grele în jurul Kievului. Rușii ucid civili „cu o violenţă ieşită din comun”

Luptele între trupele ruse şi armata ucraineană s-au intensificat în ultimele ore în jurul Kievului, a informat luni primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, transmite EFE, preluată de Agerpres.

„Au loc lupte grele în afara Kievului, unde duşmanul încearcă să distrugă (localităţile) Hostomel, Bucea, Vorzel şi Irpin şi ucide civili cu o violenţă ieşită din comun”, a insistat Kliciko, într-un discurs publicat pe conturile sale de social media.

Kliciko a adăugat că Iuri Prilipko, primarul din Hostomel, o mică localitate situată la nord de Kiev, „a fost asasinat în timp ce distribuia pâine şi alimente între oamenii săi. Era tovarăşul meu, lucram împreună în Asociaţia Oraşelor din Ucraina. Odihnească-se în pace!”

„Armata şi civilii apără eroic oraşele ucrainene împotriva ocupanţilor”, a mai transmis fostul boxer profesionist la categorie grea.

Kliciko a explicat că municipiul Kiev face tot posibilul pentru a se asigura că serviciile „în oraş sunt de încredere. Distribuim ajutoare în rândul populaţiei mai vulnerabile şi facem provizii de alimente, produse de primă necesitate şi medicamente”.

Kievul a trimis ajutoare umanitare la Cernigov (nord) şi „face eforturi pentru a distribui (ajutoare) în (localităţile) Bucea şi Hostomel, dar şi în alte oraşe asediate sau blocate de trupele ruse”.

„Le cer insistent locuitorilor să rămână în case sau în adăposturi în timp ce oraşul îşi sporeşte măsurile defensive”, a îndemnat Kliciko.

Actor celebru printre ucraineni, ucis pe câmpul de luptă. Se înrolase voluntar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here