KOMMERSANT | Cădere în gol a importurilor de smartphone-uri, în Rusia

Sursa: Dmitri Duhanin / Kommersant

Rusia a înregistrat o scădere cu 38% a importurilor de smartphone-uri în prima jumătate a acestui an, în contextul în care invazia rusă din Ucraina a dus la ieșirea de pe piața locală a unor importante mărci, notează Kommersant. În acest sens, publicația rusă citează studiul realizat de GS Group.

Scăderea a fost foarte accentuată la categoria smartphone-urilor mai ieftine, cu 56% la livrările pentru dispozitive de sub 10.000 de ruble (160 USD).

Compania rusă GS Group a legat diminuarea importurilor de plecarea companiei sud-coreene Samsung, precum și de scăderea livrărilor de la companiile chineze Xiaomi și Realmi.

Totodată, telefoanele din segmentul inferior au reprezentat 27% dintre dispozitivele importate în Rusia, până în acest an, de la 38% în prima jumătate a lui 2021.

În luna mai, GS Group arăta că importurile de telefoane mobile cu tastatură au crescut cu 43% în primele trei luni ale acestui an, pe fondul temerilor legate de întreruperea lanțurilor de aprovizionare din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor occidentale.

KOMMERSANT | Exporturile rusești de îngrășăminte rămân „ciuruite” de război

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here