Kremlin FAKE NEWS | Medvedev acuză SUA, Franţa, Marea Britanie şi Germania de complicitate în atentatul de la Moscova

Una dintre principalele voci radicale ale Kremlinului, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate, i-a numit pe liderii Statelor Unite, Marii Britanii, Franţei şi Germaniei drept complici în atacul terorist de la Crocus City Hall, în spatele căruia s-ar afla, potrivit Moscovei, Ucraina, relatează News.ro.

Postul de televiziune Pervîi Kanal a difuzat imagini de la interogatoriul pe care Serviciul Federal de Securitate (FSB) l-a luat celor care sunt acuzaţi de comiterea atacului terorist din 22 martie de la Crocus City Hall, din Krasnogorsk, suburbie a Moscovei, relatează TASS.

Aceştia ar fi mărturisit că o persoană numită Sayfullo, coordonatorul lor, le-ar fi spus că îi va ajuta să treacă graniţa ucraineană şi, de asemenea, le-a promis că le va plăti câte un milion de ruble fiecăruia dintre ei.

„Sayfullo ne-a informat să mergem în Ucraina, la Kiev. Acolo va da 1 milion de ruble (cca. 10.000 de euro – n.r.)”, a declarat în timpul interogatoriului unul dintre acuzaţi.

Un alt acuzat a povestit, la rândul lui, despre ajutorul promis la trecerea frontierei ucrainene. „Am fi mers la Kiev, unde trebuia să aşteptăm bani – câte 1 milion de ruble. Sayfullo a spus că acolo, la graniţa ucraineană, ne vor aştepta nişte tipi care ne vor ajuta să trecem graniţa şi să ajungem la Kiev… (Coordonatorul a spus): Sunaţi-mă, apoi vă voi spune ce să faceţi”, a relatat el.

Într-o postare în limba engleză pe X, Dmitri Medvedev a comentat imaginile cu interogatoriul teroriştilor difuzate de Pervîi Kanal.

„Măi, măi, stimaţi lideri ai SUA şi ai ţărilor europene! Faptul că teroriştii au declarat că li s-a promis un milion de ruble la Kiev şi că pentru a ajunge acolo trebuiau să treacă printr-o breşă de la graniţa ruso-ucraineană nu a fost suficient pentru voi? Aşadar, atacul terorist a fost ordonat de ISIS, nu-i aşa? Adevăraţii angajatori sunt ticăloşii de naţionalişti ucraineni, copiii voştri adoptivi. Iar complici la această crimă sunteţi voi toţi, Biden, Macron, Sunak, Scholz şi alte slugi. Nu vom uita asta!”, a ameninţat Dmitri Medvedev.

Kremlinul vrea să facă de nelocuit al doilea mare oraș al Ucrainei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here