La Spitalul din Găești s-a putut vaccina anti-Covid oricine. Reacția lui Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

Inquam Photos / George Călin

Managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti din judeţul Dâmboviţa anunţă pe Facebook că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi că în centrul de vaccinare de la Găeşti va fi imunizată orice persoană doreşte. Mai multe persoane i-au scris medicului, cerând să fie incluse în rândurile celor care primesc serul.

„A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti.

Zeci de utilizatori ai reţelei sociale au reacţionat la anunţul medicului, unii dintre ei arătându-se interesaţi să primească serul.

Managerul spitatului i-a scris unei femei care a spus că vrea să-şi aducă la vaccinat mama că poate face acest lucru. „Programată da. Neprogramată, doar la sfârşitul zilei, dacă rămân doze”, i-a scris medicul.

Serul anti-COVID-19 a ajuns în judeţul Dâmboviţa luni.

Conform datelor furnizate de Prefectura Dâmboviţa, la nivelul acestui judeţ au fost înscrise 608 persoane pe listele aferente primei etape de vaccinare, însă flaconul conţine 5 doze, iar în total în judeţ au fost trimise 124 de flacoane, reprezentând 620 de doze de vaccin.

Ce spune Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre situaţia de la centrul de vaccinare din Găeşti unde nu sunt respectate regulile primei etape şi managerul spitalului a anunţat că se poate vaccina oricine doreşte.

„Am luat şi noi la cunoştinţă de situaţia de la spitalul din Găeşti. Pot să vă spun următoarele lucruri. Faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparţin etapei unu nu este o tragedie, până la urmă important este că au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile, şi anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa 1, aşa cum prevede strategia, pentru că nu întâmplător această etapizare a fost făcută tocmai pentru a echilibra disponibilitatea reală a vaccinurilor cu persoanele care au cea mai mare nevoie să fie vaccinate în această perioadă, acest lucru este un alt aspect care urmează a fi verificat. Din acest punct de vedere, vorbim local de un management defectuos, aş putea spune”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, citat de News.ro.

Ulterior, el a precizat că s-a referit la faptul că, pentru a nu se irosi dozele de vaccin, puteau fi chemate persoane programate în ziua următoare pentru a li se administra serul.

Întrebat dacă vor fi date şi sancţiuni în acest caz, el a răspuns: „Strategia de vaccinare prevede doar modalităţile şi liniile directoare după care noi dezvoltăm şi implementăm campania de vaccinare, aş putea spune că acest aspect intră în sarcina Ministerului Sănătăţii, probabil că se vor efectua evaluări şi ulterior se va decide în consecinţă. Nu aş putea să vă spun acest lucru pentru că nu intră în atribuţia Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here