Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Rovana Plumb a explicat ieri că lacrimile de pe obrajii participantelor la ședința CEx PSD, de marți noapte, au fost ”lacrimi de iubire”. „Lacrimi de iubire și lacrimi pentru faptul că s-a muncit enorm de mult, s-au luat măsuri foarte bune și totuși s-a pierdut la acest scor”, declara, miercuri, Rovana Plumb. Podul.ro dezvăluie care au fost, de fapt, dialogurile reale dintre cele două vechi prietene Rovana Plumb și Viorica Dăncilă.

”A fost un moment tensionat, pe care sper să-l depășim și să mergem mai puternici înainte, având în vedere că avem alegeri locale și generale anul viitor”, a mai spus Rovana Plumb. În realitate, interese bănești, setea pentru funcții bănoase au generat o ceartă ca între precupețe, potrivit surselor Podul.ro.

Viorica Dăncilă i-a reproșat Rovanei Plumb că este de partea lui Marcel Ciolacu privind schimbarea ei din funcția de președintă a PSD. De altfel, chiar Rovana Plumb recunoscuse după CEx că ea a fost cea care a propus ca Viorica Dăncilă să preia șefia Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) , dând astfel curs planului lui Marcel Ciolacu: „Eu am propus ca doamna Viorica Dăncilă să preia funcția de președinte a organizației de femei. De ce? Pentru că doamna Dăncilă a muncit enorm de mult”.

În consecință, Viorica Dăncilă și Rovana Plumb s-au certat pe funcții și pe bani. Dăncilă era profund dezamăgită că, în condițiile în care ea a vrut să o nominalizeze comisar european, Rovana Plumb a susținut planul lui Ciolacu. În replică, Rovana Plumb a dat de înțeles că cedarea șefiei OFSD este un gest de generozitate, iar Viorica, profund nemulțumită, a răbufnit, nemulțumită că nu câștigă bani din funcția de ”șefă la doamne”, după cum elegant a explicat Marcel Ciolacu.

Odată ajunse la discuția pe tema banilor, Dăncilă i-a reproșat Rovanei Plumb că ia destui bani ca europarlamentar – funcția de comisar european fiind, deci, percepută în rândul social-democraților, în principal ca bonus financiar. Rovana Plumb nu s-a lăsat mai prejos amintindu-i Vasilicăi de banii câștigați ca premier. 

Dealtfel, Rovana Plumb i-a reproșat Vioricăi Dăncilă că Guvernul pe care l-a condus nu a făcut destule eforturi privind nominalizarea ei în funcția de comisar european.

Dialogul dintre Rovana Plumb și Viorica Dăncilă, potrivit Podul.ro:

Vasilica Dăncilă: După ce că am vrut să te nominalizez comisar.

Rovana Plumb: După ce că ți-am cedat OFSD. 

Vasilica Dăncilă: Eu nu câștig bani din OFSD. Cu ce mă încălzește? 

Rovana Plumb: Nici eu nu am ajuns comisar. Trebuia ca Guvernul să sprijine nominalizarea. Nica și Ciot oricum nu treceau. 

Vasilica Dăncilă: Câștigi destul ca europarlamentar.

Rovana Plumb: Zău? Și tu ai câștigat ca premier!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here